Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zrušte zákaz spolupráce s komunisty, vyzval Zeman ČSSD

Autor: bru - 
12. března 2017
11:28

Prezident Miloš Zeman doporučil Bohuslavu Sobotkovi, aby ČSSD zrušila před spoluprací s KSČM bohumínské usnesení, které straně zakazuje navázat spojenectví s extremistickými stranami, mezi nimiž je i KSČM.

Deset let nejsem členem ČSSD, a nemám tak žádné právo, abych se vyjadřoval k vnitřním otázkám sociální demokracie,“ komentoval Miloš Zeman sjezd sociální demokracie.

Video  S prezidentem v Lánech: Miloš Zeman by si přál další koalici ANO a ČSSD  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Právě před delegáty sjezdu, který skončil v sobotu, stálo i téma bohumínského usnesení. Sjezd se ale nakonec k debatě o něm ani nepokoušel dostat. „Dobře, sjezd přijal bohumínské usnesení, chcete-li ho zrušit, měla by ho zrušit stejná instituce, která ho přijala. Usnesení je dosud platné, i když souzním s Bohuslavem Sobotkou, že je zastaralé,“ řekl Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech a Sobotkovi zároveň doporučil, aby strana nedělala, že usnesení neexistuje a raději ho zrušila.

Zeman: Přeji si další koalici ANO a ČSSD

Upřímně bych si přál koalici hnutí ANO a sociální demokracie, svěřil se Zeman v pořadu Blesku. „Přeji si, aby sociální demokracie neskončila v poli poražených a když, tak aby to byla důstojná porážka. Je potřeba atraktivní vedení, volby ukáží, jak na tom sociální demokracie je,“ doplnil prezident.

Video: Podívejte se na celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech

Přehledně: Dva dny sjezdu ČSSD ve dvou videích, podívejte se, co se dělo v Brně:

Video  Sjezd ČSSD: „Zdar jak sviňa!“ Babiš jako fíkus a nuda při projevu Sobotky  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

 

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa