Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš: Zemana může na Hradě vystřídat Jourová. Má skvělý lidský příběh

Autor: Zuzana Štíchová - 
20. května 2016
05:01

Kromě ministra obrany Martina Stropnického by šéf hnutí ANO Andrej Babiš vybral ze svých řad na Pražský hrad také Věru Jourovou. Na české eurokomisařce oceňuje, že je to distingovaná dáma a že má silný životný příběh. Babiš jméno Jourové „vystřelil“ ve Studiu Blesk ještě dřív, než si s ní o kandidatuře promluvil. A popřel spekulace o tom, že se dohodl s prezidentem Milošem Zemanem na vzájemné předvolební podpoře.

„Údajně jsem řekl, že nebudeme stavět kandidáta - to není pravda. My určitě v rámci hnutí, když to přijde na pořad dne, tak kandidáta postavíme. Na první dobrou vidím dvě osoby, které by mohly být kandidáty na prezidenta,“ prozradil Andrej Babiš (ANO).

Už dříve přitom mluvil jako o možném prezidentském kandidátovi o Martinu Stropnickém, ministru obrany. Teď ale přišel s ještě zajímavější představou. Na Hrad by podle něj mohla usednout poprvé v historii České republiky žena.

Já si myslím, že dobrým kandidátem by mohla být Věra Jourová. Je to distingvovaná dáma, seděla ve vězení neprávem. Je to skvělý lidský příběh,“ vysvětlil šéf hnutí ANO. Česká eurokomisařka a bývalá ministryně pro místní rozvoj prý ale o možné nominaci ještě vůbec neví. „Ještě jsem s ní nemluvil. To mě tak jako napadlo,“ dodal.

Anketa
Líbila by se vám Věra Jourová jako česká prezidentka?
počet hlasujících: 535
Anketa
Líbila by se vám Věra Jourová jako česká prezidentka?
Ne.
63 %
Ano.
37 %
počet hlasujících: 535

Babiš: Trestní oznámení na mě je lživý blábol

Ministerstvo financí ve středu podalo trestní oznámení kvůli špatné správě státního dluhu. Týká se doby, kdy úřadu šéfoval Bohuslav Sobotka, Miroslav Kalousek a Eduard Janota. „Směřuje na konkrétní osobu,“ komentoval Babiš rozhodnutí svého rezortu. Odhadovaná škoda je 10 miliard korun.

Zároveň ale Babiš sám čelí policejnímu vyšetřování. Státní zastupitelství v Praze bude řešit, zda ve státní správě neprotěžoval některé banky, které mu na oplátku nabízely výhodnější podmínky pro jeho firmy. „Je to nesmysl, zásadně to odmítám. Je to skutečně blábol,“ řekl k tomu Babiš. Podle něj jde o pomstu bývalých zaměstnanců jeho novin.

Co je pravdy na tom, že Babiš nedokáže s premiérem už ani sedět u jednoho stolu? A jaké vztahy má ministr financí s prezidentem Milošem Zemanem? Mají spolu dohodu o vzájemné podpoře? Podívejte se na video:

Video  Andrej Babiš (ANO) ve Studiu Blesk. Kandidáty na prezidenta vidím dva: Stropnického a Jourovou.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vše o prezidentských volbách čtěte zde

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
bum-bec-bum ( 24. května 2016 23:29 )

..jen ten konec upravím:....hlavně někdo, kdo nepoleze USA do zadku. P.S. Nemíním být jejch ĺoutka.

tgbg ( 21. května 2016 16:00 )

Ještě příští funkční období nevyhraje Zeman a poté se uvidí,hlavně někdo,kdo nepoleze RUSKU do zadku.

Pink ( 21. května 2016 10:17 )

Ještě příští funkční období vyhraje Zeman a poté se uvidí,hlavně někdo,kdo nepoleze USA a EU do zadku.

lesnismes ( 20. května 2016 23:36 )

Michal v prosreno naplival soutezicim do jidla. Ja bych osobne naplival zemanovi,klausovi ,dukovi,konvickovi,langerovi,sobotkovi,necasovi,paroubkovi,kalouskovi,swarcenbergrovi,havlovi,a jinym nelidskym blbum .Budete se kur-vy smazit vsichni v pekle,osobne na to dohlidnu.

Rumprecht ( 20. května 2016 16:07 )

Bureš tam má hodně lidí se skvělými příběhy. Třeba soudruh Komárek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa