Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Všechno vyřešíme! 14 dní před volbami Brno náhle ví jak na diametr, hokejovou halu i velodrom

Autor: Hynek Zdeněk - 
21. září 2018
14:14

Tak tomu se říká načasování. Na 25. září svolává brněnský magistrát mimořádné zastupitelstvo. Slibuje vyřešení kolejového diametru, výstavbu nové hokejové haly i cyklistického velodromu! Otázkou je, proč je radnice ochotná a schopná řešit letité problémy pouhých 14 dnů před komunálními volbami...

Mimořádné zastupitelstvo bylo svoláno z toho důvodu, že v říjnu se z důvodu konání komunálních voleb konat nebude a je potřeba dořešit některé záležitosti," vysvětlil jednání mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Zastupitelé mají posvětit dvě memoranda a jednu rámcovou dohodu v řádech miliard korun. První memorandum se týká severojižního kolejového diametru, kterým město podmiňuje přesun vlakového hlavního nádraží k řece. Stát ale odmítl na něj uvolnit peníze.

Druhé memorandum hovoří o výstavbě nové hokejové haly namísto dnešního Velodromu u Výstaviště. Rámcová dohoda se týká výstavby pro změnu nového Velodromu v Komárově.

Termín terčem kritiky

Termín a program jednání vzbuzují ale pochybnosti. „Předesíláme a zdůrazňujeme, že podporujeme výstavbu nové hokejové haly i nového Velodromu. Nicméně k postupu vedení města nelze mlčet. Pro svolání mimořádného zastupitelstva necelé dva týdny před volbami neexistuje věcný důvod. Je to od vedení města čirý populismus,“ je přesvědčen lídr hnutí Brno+ a kandidát na primátora Robert Kotzian.

Obdobně mimořádné jednání zastupitelstva vnímá i hnutí Slušní lidé. „Jsme přesvědčeni, že jde o čistou politiku - úlitbu koaličním partnerům v případě diametru a marketingový tah v případě stadionu. Memorandum je zbytečné - rozhodnou fanoušci ve volbách a Slušní lidé jako jediní říkají, že sport a oba stadiony patří Za Lužánky,” říká Zdeněk Pernica, předseda hnutí a kandidát na primátora.

Opozice má obavy z chaosu

Zatímco obě hnutí se účastní voleb poprvé a nebudou tak mít v úterý mezi zastupiteli své členy, v lavicích určitě usednou zástupci opoziční ODS.

„Tento krok koalice vnímáme jako předvolební tah, kterým se snaží zapůsobit na voliče a zakrýt to, že za čtyři roky svého vládnutí nedokázala dotáhnout žádný významný projekt. Jen doufám, že tyto projekty jsou dobře připraveny a nedojde ke stejné situaci jako v případě na rychlo a chaoticky zavedeného rezidentního parkování, které Brňanům zkomplikovalo život," uvedla Markéta Vaňková, kandidátka ODS na primátorku města Brna a dodala: Co se týče myšlenky vybudovat multifunkční halu na výstavišti, tak tu podporujeme. Nakonec ODS byla první stranou, která s tímto návrhem přišla." 

Video  Za Lužánkami, kde slavilo v minulosti hokejové Brno 11 titulů, vyroste nová hokejová hala  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

 

Doporučujeme
lisakjirka ( 21. září 2018 14:35 )

Fotbal a hokej jedině za Lužánky a *baurák* Pisárky. a na nádraží se zeptejte v Berlíně jak tam to vyřešili !!! Ale jak se říká *slibem nezarmoutíš a platí sto let* ! Holt jsou volby že soudruzi politici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa