Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Jak v Okrese na severu.“ Fiala se obul do Babiše a zahájil horkou kampaň ODS

Autor: ČTK, Mii, všm - 
10. září 2018
15:21

Občanští demokraté v pondělí zahájili na pražském bastionu horkou fázi kampaně před komunálními a senátními volbami. A to pod heslem „Rozumná alternativa pro Česko“. Během projevu mimo jiné přirovnal předseda Petr Fiala kampaň ANO k nabídce seriálu z dob komunistického režimu „Okres na severu“. Občanští demokraté podle něj slibují naopak zkušené místní politiky, kteří znají lokální problémy a jejich reálná řešení. 

„Volby budou zároveň i soubojem dvou konceptů, dvou světů. Jeden je světem ze seriálu Okres na severu. A druhý je světem odpovědných, aktivních lidí, jejich rozumných řešení a poctivé práce. Jeden svět je světem, kde propojení vládní, ekonomické a mediální moci rozjelo kampaň opakovaných restartů. A druhý svět je světem lidí, kteří ve své obci, ve svém městě již prokázali výsledky,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Spolu s kandidáty do říjnových voleb pak připomenul problémy, se kterými se prý potýkají pod vedením ANO v posledních čtyřech letech česká a moravská metropole Praha a Brno. Bývalý pražský primátor a nynější lídr kandidátky ODS do pražského zastupitelstva Bohuslav Svoboda jmenoval například chybějící části městského okruhu či nedostupnost bydlení.

Nechci, aby Pražané museli nadále snášet nezkušené a nekompetentní vedení. Proto jsem se rozhodl kandidovat na primátora. A přivést do vedení Prahy tým lidí, kteří mají jasnou vizi, kam má Praha směřovat. Budeme pracovat na dostavbě obou okruhů, prosadíme vznik celopražské parkovací zóny a uvolníme pozemky pro výstavbu bytů,“ řekl Svoboda. 

„Nebudeme ale nabízet ráj na zemi,“ doplnila místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

ODS jde podle Fialy do voleb, které Česko čekají za necelé čtyři týdny, s návrhy na dostupnou a přátelskou veřejnou správu, rychlý rozvoj kvalitní infrastruktury a veřejných služeb a podporu pestrého života ve městech a obcích. Akci ke startu horké kampaně ODS uspořádala na vyhlídce z opevnění v druhém pražském obvodu.

Telefon na premiéra se neosvědčil, tvrdí Fiala

Fiala s odkazem na billboardy hnutí ANO s jejími kandidáty, kteří konstatují, že mají telefon na premiéra, uvedl, že tento způsob vládnutí se neosvědčil. „Toto je svět, který bychom měli odmítnout, protože nefunguje. Je to vidět v Praze, v Brně, kde se za čtyři roky nepohnulo nic,“ uvedl.

V senátních volbách, kdy budou lidé vybírat třetinu nových senátorů, se bude ODS podle Fialy ucházet o takový mandát a takové výsledky, které vytvoří pojistku vůči „polokomunistické levicové koalici, která ovládla Poslaneckou sněmovnu a Hrad“.

„Lidé v posledních měsících opakovaně dali najevo, že je znepokojuje politický vývoj, zvláště účast komunistů na vládě a spolupráce populistů s politickými extrémy. Nyní budou mít lidé, kteří si takovou politiku nepřejí, šanci poslat o tom zprávu z každého místa naší republiky. ODS jim k tomu nabízí politickou alternativu založenou na rozumném programu, kvalitních osobnostech a poctivé politice,“ popsal Fiala.

Občanští demokraté sestavili kandidátní listiny v 845 obcích, městech a městských částech, do komunálních voleb jde v barvách ODS celkem13 853 kandidátů. O senátní křesla se utká 24 kandidátů ODS.

Doporučujeme
vavrjan ( 11. září 2018 16:11 )

Pokud to bude jako Okres na Severu, tak to beru. Pokud by to dělal Fiala jako okres na západě, tak to nechci. ODS předvedla co umí a to mne stačilo. Fiala je komik, který ještě nic neukázal a doufám, že dlouho neukáže. Babiš ukázal cestu kudy se můžeme dostat z marazmu , který tady zůstal po ODS, TOP, KDU ale i po ČSSD. Pokud neuhne a bude prosazovat svoje cíle, tak má vyhráno. já osobně mu fandím a to i přez negace, co mu stále určití lidé připomínají.

marmat ( 11. září 2018 11:42 )

Takže více zdenkků..více demagogie ...více naklonovaných zdenkků???NESTRAŠTE.

marmat ( 11. září 2018 11:39 )

Můžete mu to na něqjaké té Vaší demonstraci říct....mávátko, či transparent už máte asi odřené

marmat ( 11. září 2018 11:16 )

zdenkku....víte, že lžete !!! Ale i když vezmeme Vaši šílenou demagogii jako "fakt"..je to: 6x víic, než TOP 09 a 4,5x víc, než má asexuál Fiala s profláklou grupou.

modryptak ( 11. září 2018 09:39 )

Zloději volají chyťte zloděje.Mafie ODS s kmotry kradli jak modré straky a ten póvl se nestydí napadat ANO kteří jsou úspěšnější o 100% jak všechny minulé vlády Topoldalíka a Nagynečase.Manekýn Fiala v tom jenom pokračuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa