Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Rodinná pouta u eurovoleb: Babiš s Monikou, selfie Bartošových i Fiala s Janou

  • Autor: simao - 
    25. 5. 2019
    17:07

    Eurovolby 2019 jsou za námi, na výsledky si Češi musí počkat do pozdního nedělního večera. Většina politických špiček volila v pátek, někteří aktivní politici si však nechali vhození hlasovacího lístku na sobotu, než se ve 14:00 místnosti definitivně zavřely. Zatímco řada politiků se svým hlasem netajila, Miloš Zeman - doprovázený tradičně manželkou Ivanou - uvedl, že volby jsou tajné a tudíž nic oznamovat nebude. Rozdíl byl u voleb také v doprovodu politiků. Někteří přišli sami, jiní s manželkami.

  • 1.Babiš s Monikou

    Andreje Babiše doprovodila do volební místnosti v Průhonicích tradičně manželka Monika. Svoji jsou od léta 2017, kdy se konala veselka na Čapím hnízdě. Dění kolem eurovoleb paní Monika nekomentovala, po odevzdání hlasu, který dle všeho mířil k hnutí ANO stejně jako v případě premiéra, a po polibku odešla a Babiš před novináři stanul sám. Čím však manželka premiéra zaujala, byl puntíkatý outfit.

    Evropské volby
    Data ještě nejsou k dispozici
    Sečteno 0 %
    Účast 0 %

  • 2.Zeman s Ivanou

    Miloš Zeman volí v doprovodu manželky Ivany tradičně na ZŠ Brdičkově v pražských Lužinách. „Ivana se ptala, jestli se to zalepuje, já jsem ji ujistil, že nezalepuje,“ hlásil Zeman u voleb a opíraje se o hůlku neskrýval prezident trpící polyfunkční neuoropatií dolních končetin jisté potěšení: „Dneska se mi docela dobře chodí.“ Zemanovi jsou svoji od 2. srpna 1993, kdy se brali na Novoměstské radnici v Praze. Mají spolu dceru Kateřinu. 

    Prezident Miloš Zeman volil v eurovolbách společně s manželkou Ivanou (24.5.2019) Prezident Miloš Zeman volil v eurovolbách společně s manželkou Ivanou (24.5.2019) | Foto Blesk - Jakub Poláček

  • 3.Fiala s Janou

    I Petr Fiala (ODS) vyrazil volit s manželkou. S paní Janou mají tři děti, brali se v roce 1992. Žijí v Brně a seznámili se během listopadových demonstrací v roce 1989. Bioložka Jana Fialová je proděkankou pro záležitosti studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Právě na této univerzitě zastával Fiala v minulosti pozici rektora. 

    Šéfa ODS Petra Fialu doprovodila v Brně do volební místnosti manželka Jana Šéfa ODS Petra Fialu doprovodila v Brně do volební místnosti manželka Jana | ČTK

  • 4.Bartoš s Lydií Frankou

     I během těchto eurovoleb došlo na volební selfie - byť nikoli přímo ve volební místnosti jako svého času Andrej Babiš s manželkou. Před mateřskou školou, kde spolu byli volit, se vyfotili šéf Pirátů Ivan Bartoš se svou ženou Lydií Frankou. Na velké pirátské svatbě si „kněžku chaosu“ (což měla Lydie napsáno během komunálních voleb na Praze 8 v kolonce povolání) vzal Bartoš 17. listopadu 2015.

    „Manželka je krásná, chytrá, křehká, ale dokáže být i tvrdá. Je učitelka v mateřské školce. Sdílíme spolu základní životní hodnoty i ideály. Tolerance, sociální cítění, smysl pro spravedlnost, touhu po svobodě, rebelství. Ale hlavně se spolu smějeme a jsme kamarádi. To je podle mě nejdůležitější,“ uvedl tehdy pro Blesk.cz.

    Šéf Pirátů Ivan Bartoš přidal v průběhu eurovoleb na síť své volební selfie s manželkou Lydií Frankou Šéf Pirátů Ivan Bartoš přidal v průběhu eurovoleb na síť své volební selfie s manželkou Lydií Frankou | Twitter I. Bartoše

  • 5.Výborný s Markétou

    Nového šéfa KDU-ČSL Marka Výborného doprovodila v Heřmanově Městci na Chrudimsku k volbám jeho manželka Markéta. Klavíristka, se kterou vychovávají tři děti - syna Vendelína a dcery Michaelu a Amálku. S Markétou se poznali během nácviku divadelní hry. „Pravda je taková – to bylo takové první setkání – ale mně se tam tehdy určitě víc líbila její sestra, tedy švagrová. To říkám také upřímně. Nicméně to dopadlo přesně tak, jak to dopadnout mělo,“ podotkl v únoru Výborný při dotazu Blesk Zpráv na klání kandidátů na lidoveckého předsedu. S manželkou se brali v roce 2001. 

    Marek Výborný - šéf KDU-ČSL volil v Heřmanově Městci na Chrudimsku. Do volební místnosti přišel i ruku v ruce s manželkou Markétou. (24. 5. 2019) Marek Výborný - šéf KDU-ČSL volil v Heřmanově Městci na Chrudimsku. Do volební místnosti přišel i ruku v ruce s manželkou Markétou. (24. 5. 2019) | ČTK

  • 6.Telička s Evou a dcerou

    „Dcera přiletěla na volby a teď povolební relax se svými holkami,“ napsal po uzavření volebních místností Pavel Telička, místopředseda Evropského parlamentu a lídr hnutí Hlas. S manželkou Evou má Telička dceru Kateřinu a syna Jakuba. 

  • 7.Hamáček sám, ženy z ČSSD s dětmi

    Zatímco Jan Hamáček (ČSSD) volil v Mladé Boleslavi sám, expertka ČSSD na zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová šla k volbám společně se svou dcerou.

    Rovněž exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) šla volit s dětmi. „Tradičně jsme vyrazili s manželem a s dětmi k volbám. Děti mají volby už několikrát obšlápnuté (viz detail v pozadí) a v 18ti letech budou vědět jistě, že jít k volbám je důležité,“ podotkla před tím, než s dětmi za odměnu vyrazila na zmrzlinu.

  • 8.Dlabajová s rodiči

    Dvojka kandidátky ANO, europoslankyně Markéta Dlabajová se naopak na facebooku pochlubila snímkem z volební místnosti - kam pro změnu vyrazila se svými rodiči.

josefostravak ( 1. června 2019 21:29 )

Agrofert v čele s Babišem okrádá Evropskou unii a Česko zároveň. Pozor na Babiše, protože to co dělá je propaganda a populismus. Češi ale nejsou hloupí, aby těm jeho neustálým lžím o účelovce a kampani věřili.Dotačních problémů, které si současná vláda "agrofertu" přihrává je ještě víc, viz http­s://ec­ho24­.cz/a/­SVgxm/­dalsi-rana-pro-agrofert-v-cervnu-ma-dle-ctk-dorazit-jeste-jeden-audit-k-babisovi

PPP150WW ( 26. května 2019 21:08 )

To je sliz ten Bartoš fetoš..

byvalyvoIiccssd4 ( 26. května 2019 11:17 )

Inteligentní a moudrá žena Alexandra Udženija právě hovoří na Primě.

petr12 ( 26. května 2019 10:44 )

anonym ty už jsi dávno mrtvý,copak jeblá jitrnice žije!

onanym01 ( 26. května 2019 10:40 )

BĚŽ SE OBĚSIT, PROTOŽE JSI NA SVĚTĚ STRAŠNĚ NEŠŤASTNÝ. TAKOVÝ ŽIVOT NEMÁ SMYSL.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa