24. srpna 2011 • 21:38

VIDEO: Podívejte se na góly, které Plzeň dostaly do Ligy mistrů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takřka celou první půli měla Plzeň zápas pod kontrolou, Kodaň k ničemu nepustila. Jenže jako blesk z čistého nebe vystřelil Bolaňos a zadělal domácím na pořádné starosti. Plzeň naštěstí kritickou situaci ustála a po vítězství 2:1 slaví historický postup do hlavní fáze Ligy mistrů!



V Edenu začala „domácí“ Plzeň suverénně. Jak je u Vrbových hochů pravidlem, šlapali na plný plyn a rozhodně nečekali zalezlí vzadu. Hosté se dlouho k ničemu nedostali, hrozil maximálně N´Doye ze vzduchu.

Stažení Pilaře v 10. minutě zavánělo penaltou, v dobré příležitosti se ocitl i Kolář, jehož střelu vyrazil pozorný Wiland. Tleskalo se i dalekonosné pumelici Rajtorala, jež vyprášila rukavice hostujícího gólmana.

Podle plzeňských not se hrálo prakticky celou úvodní půlhodinku. Jenže pak přišel šok. Z nevinného brejku hostů vznikla kombinace před domácí šestnáctkou, míče se zmocnil Bolaňos a bylo zle. Kodaňský krajní záložník švihl pravačkou přesně a křižnou ranou nedal Čechovi šanci.



První gól Kodaň polil živou vodou. Hosté výrazně přitlačili, vycítili šanci jako když se vlci chystají na lovnou kořist.

Plzeň se, jak je jejím dobrým zvykem, ve druhém poločase naštěstí probrala. Tlak Kodaně ochabl, naopak Západočeši se opět drali dopředu.

Kritický stav definitivně zahnal Marek Bakoš. Plzeňský kanonýr zužitkoval přízemní centr Jiráčka a zaznamenal už šestou trefu v předkolech Ligy mistrů.

V závěru pečetil zasloužený postup českého mistra do základní skupiny Ligy mistrů Ďuriš.

Stadion explodoval nadšením, Plzeň byla zpátky, drama už nepřipustila a slaví historický moment.

Ano, teď už je to pravda. Plzeň přemohla Kodaň a vstupuje mezi evropskou klubovou smetánku do Ligy mistrů. Horváth a spol. se můžou těšit na souboje s nejlepšími celky Evropy, vedení klubu zase na získaných 225 milionů v klubové kase…

Pavel Horváth slaví vítězství nad Kodaní a postup do základní skupiny Ligy mistrů
Pavel Horváth slaví vítězství nad Kodaní a postup do základní skupiny Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud