Jak se stát ze dne na den milionářem? Stačí odhodit šat a proběhnout se nahý před nejmocnějším mužem světa. Zdánlivě jednoduché, ale chce to velkou porci odvahy. Tu měl čtyřiadvacetiletý Američan Juan Rodriguez.

Zda se mu tenhle bláznivý čin skutečně vyplatil, však ukáží až následující dny. Konečný verdikt je totiž na britském miliardáři Alki Davidovi. Ten musí posoudit, zda byly splněny všechny předem stanovené podmínky k získání tučné finanční odměny.

Všiml si ho i Barack Obama?

Vše ale nasvědčuje tomu, že Američan Rodriguez skutečně podmínky splnil a na vysněný balík peněz dosáhne. Byl první, nahý proběhl před Obamou a měl na hrudi napsanou i webovou stránku miliardáře Battlecam.com. Je potřeba ještě zjistit, zda si muže opravdu všiml i samotný prezident Obama.

„Jsme panem Rodriguezem nadšeni. Těším se, až mu předáme pořádný pytel peněz. Už jen čekáme na potvrzení, že jej slyšel i Barack Obama, a pak mu můžeme předat hotovost. Osobně nemám nic proti Obamovi, je to o tom, že jsme věděli, jak tento kousek s prezidentem zvýší povědomí o našem webu,“ přiznal dvaačtyřicetiletý Alki David.

Muž byl propuštěn kauci

Muž byl velmi rychle dopaden a zatčen. Soud ho obvinil z exhibicionismu, veřejného pohoršování a nepřístojného chování. V pondělí byl však propuštěn na kauci. Pokud mu bude odměna přidělena, stane se z něho milionář.