Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Brutální veřejná poprava: Dav lidí ubil nevinné chlapce!

Video se připravuje ...
Autor: val, INT, K hto - 
23. srpna 2010
20:45

VIDEO: Tyto záběry jsou naprosto šílené a kruté! Dav pakistánců ubil holemi dva nevinné chlapce ve věku 15 a 17 let. Ti byli zřejmě omylem považováni za zloděje. Morbidní scénu z 15. srpna kdosi zachytil na kameru.

Děsivá scéna se odehrála ve městě Sialkot v pákistánském Paňdžábu, který je již několik týdnů traumatizován strádáním v důsledku rozsáhlých povodní.

Dva nevinné chlapce krutě ubil holemi dav Pákistánců.  Nikdo z desítek přihlížejících lidí se nepokusil bestiální útok zastavit, dokonce ani policie. Zavraždění bratři ve věku 15 a 17 let zřejmě byli omylem považováni za zloděje, napsala v pondělí agentura AP.

Absolutně zbavení lidskosti

Morbidní scénu z 15. srpna kdosi zachytil na video a nyní byla vysílána na několika zpravodajských stanicích. U řady Pákistánců vyvolala pobouření a sklíčenost. Nejde o první takový případ a mnozí se táží, zda se násilí v zemi v poslední době natolik zvýšilo, nebo zda se informace o lynčování dostávají na veřejnost ve větší míře kvůli rozšíření elektronických médií mezi lidmi.

"To je to, co jsme? Surové bestie?" pokládá sugestivní otázku deník The News. "Tak absolutně zbavení lidskosti, že dav normálních lidí je pasivním divákem veřejného vraždění?"

Mládenci byli považováni za zloděje

Podle úřadů si mládenci šli jen zahrát kriket poté, co se pomodlili a nasnídali. V sousedství kriketového hřiště se chvíli předtím odehrála ozbrojená loupež, proto se tamější obyvatelé měli na pozoru a policie byla poblíž. Když se najednou objevili mladíci s batohem, byli považováni za zloděje.

Lidé si krvavou scénu nahrávali na mobily

Původ videa není znám, ovšem očití svědci uvedli, že mnoho přihlížejících mužů si krvavou scénu nahrávalo na mobilní telefony. Přispělo to i k identifikaci některých útočníků. Zadrženo bylo již deset podezřelých včetně čtyř policistů.

Tato událost nepřispívá k dobré pověsti Pákistánu, který žádá o mezinárodní pomoc pro vyrovnání se s následky katastrofálních záplav.
Nejhorší záplavy v Pákistánu za posledních 80 let zasáhly pětinu pákistánského území a připravily o život až 2000 osob. Bez domova se ocitlo asi šest milionů Pákistánců.

kudlankabezbozna ( 24. srpna 2010 14:00 )

Alláhu, ty to vidíš!!!!

Shelby16 ( 24. srpna 2010 01:05 )

v 21. stol. se pořád některé národy chovají jak primitivové...

osel ( 23. srpna 2010 23:46 )

nedivim sa, ze pomoc Pakistanu viacne. Takejto bande pomahat.. do toho sa malokomu chce. Nenavidia kazdeho kto ma inu vieru.. a dokonca ani ich vlastni nie su v bezpeci pred nimi samymi. Tragedia je, ze na takychto primitivo doplatia neprimitivi. Ak ti chlapci chodili hravat kriket, tak to nemohli byt primitivi, na rozdiel od tych, ktori ich ubili na smrt. Je mi tych dvoch chlapcov luto...

Zobrazit celou diskusi