31. října 2010 • 09:31

VIDEO: Skandální gól Naniho. Tottenham zuří

Autor: ČTK, bke, jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový gól se snad nevidí ani v okresním přeboru. A v Anglii se o něm bude ještě dlouho mluvit. Když Portugalec Nani zvýšil v souboji jeho Manchesteru United s Tottenhamem v 85. minutě na 2:0, jen málokdo chápal, co se vlastně na hřišti děje. Hlavní hrdina okamžiku Nani však už mohl slavit svou trefu s vypláznutým jazykem. Hněv hráčů Tottenhamu nebral konce. "Je to fraška, skandál," nadával kouč poražených Harry Redknapp.



Manchester United bez zraněného útočníka Wayneho Rooneyho potvrdil proti Tottenhamu výbornou bilanci. Svěřenci Alexe Fergusona v posledních 26 utkáních s londýnským celkem neprohráli a na svém stadionu Old Trafford je "Kohouti" neporazili už 21 let. Skóre otevřel po půl hodině hry ze standardní situaci razantní hlavičkou srbský stoper a kapitán Nemanja Vidič.

Druhou kontroverzní branku rozhodl utkání šest minut před koncem křídelní záložník Nani. Portugalec zahrál rukou a hostující brankář Heurelho Gomes si poté v domnění rozehrání standardní situace předkopl míč.

Jenže rozhodčí Clattenburg pravděpodobně nechal Tottenhamu výhodu a hru nepřerušil. Toho využil vracející se Nani, který přiběhl k ležícímu balonu a překvapivě ho umístil do branky.

Sudí po konzultaci se svým asistentem gól uznal a rozběsnil hráče Tottenhamu. Manchester rázem vedl 2:0 a rozhodl o výsledku utkání.

"Každý viděl, že Nani zahrál rukou. Místo toho, aby mu dal rozhodčí kartu, tak v tom udělal zmatek," zlobil se kouč Tottenhamu. "Všichni jsme si mysleli, že má následovat náš přímý kop," dodal Redknapp.

Jeho protějšek Alex Ferguson dával gól do sítě Tottenhamu za vinu hostujícímu brankáři. "To on v tom udělal zmatek. Měl si s celou situací poradit lépe, je už na to dost zkušený," oponoval Ferguson.

Ač Tottenham zuří, gól byl podle všeho regulérní. Rozhodčí totiž nepřerušil hru, tím pádem Nani mohl poslat míč do sítě.


"Nevím, jestli si gólman myslel, že rozhodčí odpískal simulování Naniho. Nikdo pořádně netušil, co se děje. Ale Nani se zachoval správně, neměl jinou možnost než kopnout balon do sítě. Rozhodčí nezapískal, tak se mohlo hrát," popsal sporný moment záložník United Darren Fletcher.

Druhá věc je, že rozdočí evidentní ruku Naniho zapískat měl. Zmatek vznikl až díky špatnému verdiktu sudího, na čemž se shodují i fanoušci v internetových diskuzích. Každopádně o tomhle gólu se na Ostrovech bude mluvit ještě dlouho...

VIDEO: Podívejte se na Naniho skandální gól

Kontroverzní Naniho trefa v duelu proti Tottenhamu
Video se připravuje ...

Darren Fletcher argued that in the absence of a decision by the official, his team-mate had little choice but to score.

'The referee never blew,' said the United midfielder. 'I don't know whether the keeper thought the ref had seen a foul for simulation, but he never blew his whistle. It's one of those where nobody really knows what's happened, but Nani has no option other than to put the ball in the net. We are always told to play to the whistle.'



Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1325257/Tottenham-furious-Manchester-United-striker-Nani-controversial-goals-season.html#ixzz13w2UEdWT
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud