Nebyl to smích, byla to manipulace

Oslovili jsme předního českého psychologa Jeronýma Klimeše, abychom se ho zeptali, jak si máme Bártův afektovaný a dlouhotrvající smích vykládat.

"To nebyl smích, ale manipulace. To byly zvuky, které jako smích měly vypadat. A účel takového jednání? Jde o to znejistit, či přímo umlčet politického protivníka. Vzhledem k tomu, že Rath svůj projev ukončil, lze hovořit o úspěšné přímé manipulaci," řekl Klimeš a dodal: "Sněmovna je podobných projevů plná, pan Bárta tedy není rozhodně výjimkou."

Sociolog: Takové chování je nedůstojné

"Rozhodně to není důstojné chování, hodné našeho Parlamentu. Bohužel je ale takové chování poměrně běžné," okomentoval záchvat smíchu ministra Bárty politolog Michal Pehr. "Ministr Bárta je v politice nový, takže se teprve časem ukáže, jestli je pro něj takové chování typické, nebo jestli se jednalo jen o ojedinělý zkrat," dodal Pehr.

Taktika mrtvého brouka...

"Redaktoři Blesk.cz se celý čtvrtek pokoušeli získat také vyjádření ministra Bárty. Ten ale pouze prostřednictvím své mluvčí vzkázal, že se vyjadřuje pouze k tomu, co považuje za důležité...