Ti stáli fronty před prodejnami O2 v Praze a Brně a jednou z pražských prodejen společnosti T-Mobile. Zájem byl ale vlažnější než například při uvedení v USA či západní Evropě, kde nedočkavci před prodejnami trávili celou noc.

Třetí tuzemský operátor Vodafone telefon nabízel jen prostřednictvím internetového e-shopu. Česko je ve druhé vlně zemí, kde byl iPhone dnes uveden. Celosvětovou premiéru měl 11. července v USA a na dalších 22 trzích. Měsíc od uvedení si jej pořídily přes tři miliony zákazníků a v mnoha zemích je telefon vyprodaný.

Před prodejnou O2 na Václavském náměstí se první zájemce objevil již před 16:00 hodinou odpoledne. Pro telefon si přijel až z Písku. Jak dlouho bude muset ještě čekat, mu ukazovalo počítadlo umístěné nad vstupem do obchodu. Postupně fronta narostla až na zhruba stovku lidí, kteří se úderem půlnoci za velkého zájmu fotografů a kamer postupně dostávali do prodejny. Za pultem první klienty obsloužila modelka Agáta Hanychová. Podle rychlosti obsluhy se poslední zájemci dostanou na řadu až za několik hodin.
V prodejně O2 bylo podle zástupců operátora několik stovek telefonů, takže se jejich vyprodání neobává. V dalších 101 značkových prodejnách by měl mít operátor připraveny zásoby zhruba v desítkách kusů přístrojů. V prodejně O2 v Brně na České na iPhone čekalo zhruba 50 zájemců, které obsluhovala loňská miss Lucie Hadašová.

Před prodejnou T-Mobile na Národní třídě netrpělivě očekávala uvedení iPhonu na český trh téměř stovka zájemců. První z nich se podle slov mluvčí operátora Martiny Kemrové objevil kolem 20:00. Za prodejním pultem je mimo obvyklého personálu prodejny bylo připraveno obsloužit také několik zástupců managementu T-Mobilu v čele s generálním ředitelem Rolandem Mahlerem.

Úderem půlnoci bylo do prodejny vpuštěno zhruba prvních 30 zákazníků. Těm byla u vchodu nabídnuta jablka - symbol značky Apple, výrobce iPhonu. Noční prodej by měl dle slov mluvčí trvat zhruba do třetí hodiny ranní. Do nočního prodeje by podle jejích slov mělo jít jen 300 až 400 kusů přístroje.
Vodafone o půlnoci žádnou svou prodejnu neotevřel. Zájemcům nabídl od čtvrtečních 10:00 možnost objednat si telefon přes internetový e-shop. Nabídku do večera využilo několik set lidí. Ti, co tak učinili do 15:00, dostanou telefon poštou ještě během pátku.
Odborníci odhadují, že by letos operátoři v Česku mohli prodat přes 50.000 telefonů. Firmy měly pro první vlnu získat od Apple každá kolem 5000 telefonů.

Ceny nedotovaných telefonů s pamětí osm GB se pohybují těsně pod hranicí 12.000 korun, dotované přístroje začínají u O2 a T-Mobile od jedné koruny, u Vodafonu na 3477 Kč.