Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ministři odtajnili, jak stíhají Vánoce. U koho naděluje Ježíšek a kde e-shop?

/
  • Ministři řeší Vánoce na poslední chvíli. někteří spoléhají stále na Ježíška, jiní na e-shopy
    18. prosince 2018 ● 06:01

    Dárky pod stromeček stíhají někteří z nich na poslední chvíli, věří ale, že se vše podaří. Řeč je o ministrech vlády Andreje Babiše (ANO), kteří si v tomto ohledu nezadají s běžnými smrtelníky. Někteří členové kabinetu chtějí navíc mezi svátky stihnout i hory. Kdo kam vyrazí a jaký je ministerský Ježíšek? Politici odhalili pro Blesk Zprávy svá rodinná tajemství.

    Z redakce Blesk Zpráv jsme poslali krátký dotaz všem ministrům a ministryním menšinové vlády ANO a ČSSD. „Už máte dárky na Vánoce a pro koho bylo letos nejtěžší vybrat Ježíška? Budete přes vánoční svátky doma, nebo vyrazíte do zahraničí?“ zeptali jsme se.

    Tou dobou seděli ministři na posledním zasedání kabinetu v letošním roce. Do Strakovy akademie by se měli opět vrátit až začátkem ledna, kdy budou všichni oddychovat po vánočním nášupu. Dostali jsme následující odpovědi:

  • 1.

    Hamáček: Zachráncem je internet

    Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) měl letos perný rok. Straníky přesvědčoval, že se sociální demokracii vyplatí být ve vládě i s trestně stíhaným premiérem. V senátních i komunálních volbách strana spíš propadla. Teď se ale Hamáček lidem snaží vysvětlovat, že se její angažmá v menšinovém kabinetu vyplatilo.

     

    I kvůli velké pracovní vytíženosti vicepremiér Hamáček na Vánoce 100% připravený stále ještě není. Záchranou je pro něj letos především internet. „Většinu dárků kupuju přes internet, a musím se přiznat, že mi jich ještě pár chybí. Problém není ani tak výběrem, jako s časem,“ prozradil na sebe.

     

    Na Vánoce se ale podle svých slov těší především kvůli tomu, že bude mít alespoň pár dní opět čas na rodinu, kterou se chystá také vyvést. „Na Štědrý den budeme určitě doma, poté se chystáme na dovolenou do zahraničí,“ prozradil vicepremiér, který se v březnu chystá obhájit post předsedy ČSSD.

    Premiér Andrej Babiš (ANO, vlevo) a šéf ČSSD Jan Hamáček (vpravo) u prezidenta Miloše Zemana
    Autor: Twitter / Jiří Ovčáček

  • 2.

    Schillerová: Jsem pozadu, čekám na víkend

    Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) toho má na konci roku víc než dost. Finále pro ni nastane ve středu 19. prosince. To mají poslanci schvalovat definitivní podobu státního rozpočtu na příští rok. Schillerová sama prý ze svého domácího rozpočtu dokázala ukrojit jen na dárek pro svého vnuka.


    „Vzhledem k tomu, že konec roku bývá z pohledu ministerstva financí nejnáročnější, probíhá například schvalování státního rozpočtu, jsem s dárky poněkud pozadu,“ přiznala Schillerová. To pravé vánoční šílenství ji proto nejspíš čeká až o posledním adventním víkendu, tedy jen pár hodin před Štědrým dnem.


    „Zatím mám jen autíčko pro vnuka. Ale doufám, že vše doženu o víkendu. Vánoce budu tradičně trávit doma se svou rodinou, na což se moc těším,“ dodala šéfka státní kasy s přáním hezkých svátků.

    Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) už se Vánoc nemůže dočkat.
    Autor: Blesk.cz/Facebook, Alena Schillerová

  • 3.

    Kněžínek: Záchrana v e-shopech

    Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO) stráví první Vánoce jako „ženáč“. Zatímco se školáci loučili pomalu s letními prázdninami, čerstvý ministr Babišovy vlády se poslední srpnový den v Praze oženil se svou dlouholetou partnerkou Pavlou Zdráhalovou. Letošní Vánoce spolu stráví poprvé jako manželé.


    „Naštěstí mě zachránili e-shopy, protože na nějaké velké nákupy nebyl čas,“ řekl Blesk Zprávám Kněžínek. Pro něj byl letošní rok zlomový hned v několika věcech. Ze dne nad se musel uprostřed letních prázdnin rozhodnout, zda vezme křeslo ministra – jeho předchůdkyně Taťána Malá se totiž musela z vlády poroučet po té, co nezvládla vysvětlit údajné plagiátorství ve svých diplomových pracích.


    „Měl jsem to jednodušší v tom, že si všichni mí blízcí něco přáli a nebáli se to říct,“ sází ministr u dárků na jistotu. Odpočívat chce šéf spravedlnosti především s rodinou. „Vánoční svátky budu trávit s manželkou návštěvami nejbližších příbuzných,“ připojil další plány.

    Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO) se oženil s bývalou mluvčí legislativní rady vlády Pavlou Zdráhalou
    Autor: Archiv Jana Kněžínka

  • 4.

    Maláčová: Hlavně být se synem a manželem

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) zažívá letos křest ohněm. Z úřednice se stala rovnou ministryně práce a sociálních věcí. A podle mnohých jednou z nejvýraznějších tváří současné sociální demokracie, která se snaží odrazit ode dna a přežít tak politické turbulence.

     

    Maláčová je navíc v současné politice tak trochu raritou. Ve státní správě je totiž i její manžel Aleš Chmelař (ČSSD). Donedávna „pan Evropa“, tedy státní tajemník úřadu vlády pro Evropské záležitosti. Poté, co odešel se služeb Andreje Babiše, stal se náměstkem na ministerstvu zahraničí u stranického kolegy Tomáše Petříčka. I proto je předvánoční čas u ministryně Maláčové značně hektický.


    „Většinu dárků už mám, ale ještě musím pár restů dohnat,“ posteskla si Maláčová na své pracovní vytížení. „I proto se především těším na to, že se během Vánoc budu naplno věnovat svojí rodině – hlavně manželovi a synovi,“ prozradila na sebe.

     

    Doma ale stráví rodina pohromadě jen Štědrý den. „Na další dny už máme rezervovanou dovolenou na Slovensku, na což se všichni moc těšíme,“ prozradila Maláčová plány na krátkou dovolenou.

  • 5.

    Staněk: Problémy s ženou a se synem

    Ministr kultury Antonín Staněk čelil na konci roku atakům z vlastní strany. Podle některých sociálních demokratů je nejslabším článkem ČSSD ve vládě a měl by proto přidat. Na jeho místo si údajně děla zálusk dnes už bývalý místopředseda partaje Jiří Zimola.

     

    Svou pozici Staněk ale zatím ustál. Možná i proto, že se snažil přidat, dárky ještě všechny pohromadě nemá. „Již mám několik dárků pro své nejbližší. Ještě mám několik nápadů, které musím do Štědrého dne zvládnout. Vždy je to stejné, nejtěžší je vymyslet dárek pro syna a manželku,“ přiznal.

     

    Na Vánocích Staněk nic měnit nebude a do ciziny ho tak o svátcích nikdo nedostane. „Vánoce jsem vždy trávil doma mezi nejbližšími a na této tradici nebudu nic měnit ani letos. Budu doma v České republice,“ dodal Staněk s přáním hezkých a pokojných svátků.

    Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD)
    Autor: Foto Blesk - Jakub Poláček

  • 6.

    Nováková: Dárky nebudou

    Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO) kývla premiérovi Andreji Babišovi na křeslo ve vládě až na několikátý pokus. Před koncem roku vyjednávala ještě personální změny ve svém úřadu, které ale nechtěla příliš komentovat.  

     

    Dárky v rodině podle jejích slov ale příliš neřeší. „V rodině jsme se domluvili, že nejkrásnějším a nejlepším dárkem pro nás všechny bude náš společně strávený čas!“ zmínila Nováková. Nejvíc se prý těší na to, že svými nejbližšími bude moct strávit celý pět dní. „Moc se na společně strávený čas na horách těšíme,“ prozradila ministryně. O svátcích tak nebude jen doma.

    Marta Nováková - ministryně průmyslu a obchodu
    Autor: ČTK

  • 7.

    Petříček: Manželka nenapsala Ježíškovi, ten se trápil

    Krušný závěr roku zažila také služebně nejmladší tvář v menšinové vládě. Tou je ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Prezident ho jmenoval do čela české diplomacie teprve 16. října. Poté, co totálně propadl v komunálních volbách v Praze 7. Spory s Milošem Zemanem vede ale i na sklonku roku.

     

    Vánoce si chce ale ministr zahraničí užít a to s rodinou a doma v České republice. Dárky pod stromeček nosí u Petříčků ještě Ježíšek. „K nám ještě chodí Ježíšek, takže dárky máme už vyřešené,“ nejvíc se prý ale potrápil s pozorností pro manželku. „Nenapsala mu žádný dopis, tak musel zapojit vlastní fantazii,“ prozradil ministr.

     

    Konec roku bude Petříček s rodinou trávit v Česku. Ještě před Štědrým dnem si ale vyrazí na společnou lyžovačku. „Na víkend před Vánoci vyrážíme na lyže. Děti mají čtyři a sedm let. Snažíme se využít volných chvil a užít si radost z jejich prvních pokroků na svazích, trochu je potrénovat a být spolu,“ zmínil střípky z rodinného soukromí Petříček.

    5358122:full:true:true

  • 8.

    Dostálová: Dárky do bytu i na sport

    Ministryně pro místní rozvoj Kateřina Dostálová (ANO) řeší především dárky pro své děti. Ježíšek to měl v jejím případě poměrně jednoduché. „Syn si zařizuje domácnost, tak jemu dárečky hlavně do nového bytu, dceři něco na sport,“ prozradila z ježískovské nadílky.

     

    A i Dostálová bude se svou rodinou doma. „Moc se těším na vánoční pohodu a pohádky,“ dodala šéfka místního rozvoje.

    Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO) ráda dárky rozdává
    Autor: Facebook, Klára Dostálová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

panda82: Ale tuš ta garnitura si říkají ministři? no to jim chybí glanc, pokorak k voličům, o rozhledu v politice ani nemluvě, nškdy by se měli řídit selským rozumem, ten jim očividně chybí,

(18. 12. 2018 07:48)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy