Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smrt ve věznici na pražské Pankráci? Snoubenka mrtvého vězně: Nevěřím, že se předávkoval!

Autor: Michaela Kalkusová - 
5. ledna 2017
05:02

Nejsmutnější vánoční svátky si prožila Veronika H. (25). Přišla o svou životní lásku! Za zatím nevyjasněných okolností totiž ve věznici na pražské Pankráci zemřel její snoubenec Miroslav H. (†30).

Tragická zpráva přišla 25. prosince. „Nejdřív jsem tomu nevěřila, ale pak jsem volala na Pankrác a tam mi to potvrdili. Říkali, že se předávkoval. To je ale podle mne nesmysl! Pak si případ převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) a od té doby nevíme nic,“ řekla Veronika Blesku se slzami v očích.Ve vězení byl Miroslav H. podle ní kvůli klukovské hlouposti. „Přišel o řidičák a nedal si říct, dál řídil,“ povzdychla si Veronika. Miroslav na Pankrác nastoupil v říjnu, měl si odsedět 14 měsíců. Živý se ale z věznice nedostal. Je snad za smrtí mladého muže něčí pochybení?

Redakce dostala anonym, který tvrdí, že Miroslav zemřel kvůli záměně léků! „Mohu potvrdit, že k úmrtí vězně došlo. Případ řeší orgány činné v trestním řízení a do ukončení vyšetřování nebudeme poskytovat další informace,“ řekla pouze Petra Kučerová, mluvčí vězeňské služby. Veronika teď napjatě čeká, s jakým výsledkem vyšetřování skončí. „Chci se dozvědět pravdu, protože je to celé hodně podezřelé,“ řekla rázně.

„Já jsem z Ostravy, on z Karviné, ale potkali jsme se až tady v Praze. Na tramvajové zastávce! Teď by to bylo sedm let,“ vypráví barmanka. „Loni na Valentýna mě požádal o ruku. Svatbu jsme měli mít letos,“ dodává. Pohádkové veselky na Trojském zámku se už ale nedočká.Je za podivnou smrtí Miroslava H. snad nemoc? „Byl zdravý, ale občas měl divné bílé fleky na kůži. Lékaři nic nenašli, ale ve vězení se mu to zhoršilo. Psal mi, že má mlhu před očima, že je mu špatně, ale dostal jen prášky na nervy. Doktorům to prý bylo jedno,“ říká Veronika a ukazuje na četné dopisy z vězení.

„Žádná z běžných chorob, které způsobují bílé skvrny na kůži, nemá celkové příznaky. Běžně se vyskytuje například vitiligo (porucha buněk tvořících pigment). Také se mohou objevit po zahojení kožního zánětu, například u lupénky. Jsou to imunitně podmíněné choroby, které se mohou vyskytovat přidruženě s dalšími takovými nemocemi, jako jsou například záněty střev, štítné žlázy, cukrovka,“ vysvětlila Jana Hercogová, odbornice na dermatologii.

Veronice jsou v těžkém období oporou přátelé. Jan R. znal oba partnery šest let. „Míra byl charakterní člověk, který by pomohl každému. Takových lidí moc není a Veroniku miloval ze všeho nejvíc,“ řekl o kamarádovi. Nevěří, že by si Miroslav vzal život sám.

va45 ( 6. ledna 2017 16:07 )

 IDIOTI, kdyby byl feťák tak ho nezabije metadon.Ten se dává feťákům aby neměli absťák.On feťák být nemohl,protože ho zabil. Nastudujte si to něž budete kecat nesmysly.Hovada jsou ty co mu ten metadon dali.Doufám,že za vraždu půjdou sedět.

zamlzena ( 6. ledna 2017 09:43 )

charakterních je všeobecně málo, a vyšší IQ je vzácnost.

adelle ( 5. ledna 2017 21:00 )

Míra byl charakterní člověk ...a to dokonce tak, že to dotáhl až na Pankrác. Taky je divný, že na ten omyl sám neupozornil. To vypadá jako záměr, anebo IQ tykve.

londynskypes ( 5. ledna 2017 17:17 )

ejvm1712

heleklidek ( 5. ledna 2017 14:45 )

jednoduchý - doktoři chlastaj a když jsou ty svátky a konec roku tak na šrot ! no a mističky s "vitamínama" se převrhly a "tak to pane kolego dejte zpatky anepopletttte to škit"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání