Snídaně: Francouzská bageta se sýrem cottage a hroznovým vínem
Dopolední svačina: Šlehaný tvaroh s čerstvými švestkami
Oběd: Hovězí ořech na tymiánu s čerstvými rajčaty a těstovinami (minutková úprava)
Odpolední svačina: Čerstvý kozí sýr s karamelizovanými jablky
Večeře: Rajčatový krém s bazalkou a parmazánem, bylinková bageta
Celkový denní energetický příjem:
Energie: 5045 kJ. Bílkoviny 74 g, tuky 43 g, sacharidy 148 g, vláknina 21 g.
Francouzská bageta se sýrem cottage a hroznovým vínem - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 2 minuty
Na 1 porci potřebujeme: 70 g vícezrnné bagety, 50 g sýru Cottage a 40 g hroznového vína.
Francouzskou bagetu potřeme sýrem a ozdobíme půlkami vinných hroznů.
1 porce obsahuje: BEnergie 1215 kJ. Bílkoviny 13 g, tuky 5 g, sacharidy 49 g.
Šlehaný tvaroh s čerstvými švestkami - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 5 minut
Na 1 porci potřebujeme: 80 g tvarohu a 60 g čerstvých švestek.
Opláchnuté švestky nakrájíme na malé kousky a přidáme do tvarohu. Tvaroh vyšleháme do jemné pěny a nakonec ozdobíme čerstvými švestkami.
1 porce obsahuje: Energie 508 kJ. Bílkoviny 13 g, tuky 0,5 g, sacharidy 14 g.
Hovězí ořech na tymiánu s čerstvými rajčaty a těstovinami - stupeň obtížnosti: 3, příprava: 20 minut
Na 1 porci potřebujeme: 150 g hovězího ořechu, olivového oleje, čerstvého tymiánu, 50 g rajčat a 50 g těstovin Penne.
Maso: Steak z kýty potřeme olivovým olejem a snítkou tymiánu. Osolíme, zprudka opečeme a vyjmeme. Do pánve vhodíme na kostky nakrájená rajčata, krátce podusíme a vrátíme zpátky maso. Společně krátce povaříme a podáváme. Jako přílohu zvolíme vařené těstoviny.
1 porce obsahuje: Energie 1764 kJ. Bílkoviny 34 g, tuky 20,5 g, sacharidy 39,5 g.
Čerstvý kozí sýr s karamelizovanými jablky - stupeň obtížnosti: 1, příprava: 10 minut
Na 1 porci potřebujeme: 30 g kozího sýra, 40 g jablek, špetku cukru a 10 g vlašských ořechů.
Kozí sýr nakrájíme na plátky a necháme ho zlehka rozpéct v troubě. Mezitím si dáme na horkou pánev rozpustit cukr, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme na kostky nakrájená jablka. Hotová jablka naklademe na rozpečený sýr a posypeme sekanými vlašskými jádry.
1 porce obsahuje: Energie 554 kJ. Bílkoviny 6 g, tuky 8 g, sacharidy 6,5 g.
Rajčatový krém s bazalkou a parmazánem, bylinková bageta - stupeň obtížnosti: 2, příprava: 20 minut
Na 1 porci potřebujeme: 100 g rajčat, šalotku, olivový olej, stroužek česneku špetku cukru, 30 g řapíkatého celeru, 30 g mrkve, 200 ml zeleninového vývaru, čerstvou bazalku, 10 g parmazánu, listovou petrželku, rozmarýn a 50 g celozrnné bagety.
Krém: Na olivovém oleji orestujeme šalotku, mrkev a kořenovou zeleninu, přidáme na kostky nakrájená rajčata, cukr, česnek a bazalku.
Vše zalijeme zeleninovým vývarem a podusíme. Až je zelenina měkká, vyjmeme česnek a polévku prolisujeme přes síto a dochutíme. Polévku posypeme strouhaným parmazánem.
Bageta: Bagetu pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanou petrželkou a rozmarýnem a v troubě na 5 minut zapečeme.
1 porce obsahuje: Energie 1004 kJ. Bílkoviny 8,5 g, tuky 8,5 g, sacharidy 39 g.
Všechny uvedené recepty jsou z knihy „Vaše krabičková dieta – Připravte si doma sami“