Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený střelec zabíjel v salonu své ženy: 3 lidi zabil, pak střelil sebe

Autor: ČTK - 
22. října 2012
07:25

Pětačtyřicetiletý ozbrojený Radcliff Haughton střílel v budově  salonu krásy, kde pracovala jeho manželka. Stalo se tak v Brookfieldu v americkém státě Wisconsin a to dva týdny poté, co soud Haughtonovi zakázal se k manželce přibližovat, a poté mu ještě odebral právo držet zbraň.

"Domníváme se, že incident souvisel s domácím násilím," řekl na tiskové konferenci šéf brookfieldské policie Daniel Tushaus. Totožnost obětí nesdělil, ani to, zda je mezi zabitými Haughtonova manželka. Čtyři zraněné ženy ve věku od 22 do 40 let byly převezeny do nemocnice v nedalekém Milwaukee.  

Policie se nejprve domnívala, že pachatel z místa činu ujel. Po několikahodinovém pátrání ale nakonec sdělila, že podezřelého nalezla v budově, kde střílel, podle všeho zastřeleného vlastní zbraní.

Po střelbě, která se odehrála kolem 11. hodiny místního času, policie uzavřela nejen salon krásy, ale i blízké nákupní centrum, countryový klub, nemocnici a další budovy. Na místo odpoledne dorazil zvláštní tým FBI včetně jednotky rychlého nasazení SWAT, aby pomohl s pátráním po pachateli.

Haughtona místní policie na počátku října zatkla v podezření na to, že rozřezal pneumatiky na autě své manželky. Poté mu soud ve Wisconsinu nařídil dočasné omezení pohybu a před třemi dny mu navíc zakázal držení jakýchkoli střelných zbraní, které měl odevzdat místnímu šerifovi.

V USA jde o druhý případ střelby v salonu krásy během několika dní. Ve čtvrtek střelec zabil v Orlandu na Floridě tři ženy, další osobu, svou manželku, zranil, poté ujel a spáchal sebevraždu. I jemu soud nařídil, aby se ke své ženě nepřibližoval.

marta49 ( 22. října 2012 14:12 )

kdoasi ( 22. října 2012 12:03 )

Dost se divím,že tu není stopnutá diskuze jako u toho mouřenína ze Slovenska,co zabil Viktorku.Zajímavý,že u ostatních zavražděných dětí diskuze vždycky probíhá,ale jak je to čmoudlý,posránkové z Plesku stáhnou zadek

mirabelka43 ( 22. října 2012 11:16 )

mirabelka43 ( 22. října 2012 08:31 )

mirabelka43 ( 22. října 2012 08:30 )

Na té fotce čučí jak ten náš BENDIK

Zobrazit celou diskusi