23. listopad 2017
Svátek slaví Klement, zítra Emílie

Sardinky z konzervy na jazyku spotřebitelů: Nevýrazné, tužší a nahořklé

/
  • Byly suché, tužší a často měly tmavou barvu. Necelá polovina sardinek obsahovala kosti, a dvoje byly dokonce nahořklé!
    Byly suché, tužší a často měly tmavou barvu. Necelá polovina sardinek obsahovala kosti, a dvoje byly dokonce nahořklé! (Dan Černovský)
    11. listopadu 2017 ● 05:40
     

    Byly suché, tužší a často měly tmavou barvu. Necelá polovina sardinek obsahovala kosti, a dvoje byly dokonce nahořklé! Chuť, vůni a vzhled posuzovalo celkem dvanáct neškolených degustátorů, kteří dostávali vzorky po jedné sardince. O organizaci a vyhodnocení testu se postaralo Senzorické centrum Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.

  • 1.

    Nejlepší: Isabel Sardinky v rostlinném oleji

    Podle hodnotitelů byly »velice chutné« a neobsahovaly kosti. Měly optimální barvu, výborný vzhled a středně intenzivní vůni. Konzistence byla nejměkčí. Chuť byla příjemná, byly méně slané a akorát tučné.

    Známka 1,7

    Isabel Sardinky v rostlinném oleji

  • 2.

    Velmi dobré: Nekton Jadran Sardinky v rostlinném oleji

    »Velmi dobře kořeněné« a »lahodné« sardinky. Měly optimální barvu, výborný vzhled a středně intenzivní vůni. Konzistence byla polotuhá a chuť příjemná. Slané a tučné byly akorát.

    Známka 1,8

    Nekton Jadran Sardinky v rostlinném oleji

  • 3.

    Méně výrazná chuť: Blue bay Sardines in sunflower oil

    Spotřebitelé je označili za »chutné« sardinky. Měly příjemnou, ale méně výraznou chuť. Barva byla optimální, vzhled výborný a konzistence polotuhá. Slané a tučné byly akorát. Obsahovaly kosti.

    Známka 1,9

    Blue bay Sardines in sunflower oil

  • 4.

    Tmavší: Korrekt Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

    »Chuťově výraznější« sardinky, které obsahovaly kosti. Měly tmavší barvu, vyhovující vzhled a středně intenzivní vůni. Konzistence byla polotuhá, chuť příjemná a slané byly akorát. Byly nevýrazně tučné.

    Známka 2,1

    Korrekt Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

  • 5.

    »Šťavnaté«: Gran Mare Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

    Byly »šťavnaté«, měkčí konzistence a obsahovaly kosti. Měly výborný vzhled a optimální barvu. Vůně byla středně intenzivní a byly méně slané. Tučné byly akorát.

    Známka 2,4

    Gran Mare Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

  • 6.

    »Sušší a tužší«: Giana Sardinky ve slunečnicovém oleji

    Podle spotřebitelů byly »sušší a tužší« a obsahovaly kosti. Měly typickou barvu, výborný vzhled a středně intenzivní vůni. Konzistence byla polotuhá, vůně středně intenzivní a chuť byla příjemná. Byly nevýrazně slané a akorát tučné.

    Známka 2,4

    Giana Sardinky ve slunečnicovém oleji

  • 7.

    »Tužší«: La Perla Sardinen in sonnenblumenöl

    Podle spotřebitelů byly »tužší«, ale měly »dobrou chuť«. Jejich barva hodnotitelům vyhovovala. Měly výborný vzhled a středně intenzivní vůni. Chuť byla příjemná, slané a tučné byly optimálně.

    Známka 2,5

    La Perla Sardinen in sonnenblumenöl

  • 8.

    »Tuhé«: Clever Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

    Měly tmavší barvu a podle spotřebitelů byly »sušší«. Měly výborný vzhled, středně intenzivní vůni a tuhou konzistenci. Chuť byla příjemná a výraznější, slané a tučné byly akorát.

    Známka 2,5

    Clever Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

  • 9.

    »Sušší«: Calvo Sardines in sunflower oil

    »Chutné« sardinky, které přišly hodnotitelům »sušší«. Barva byla optimální, vzhled výborný a měly méně výraznou vůni. Byly polotuhé, měly příjemnou chuť a byly méně slané. Byly akorát tučné.

    Známka 2,6

    Calvo Sardines in sunflower oil

  • 10.

    »Bez chuti«: Five Star Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

    Podle hodnotitelů byly »bez chuti a obsahovaly málo oleje«. Měly vyhovující barvu, nejhůře hodnocený vzhled a středně intenzivní vůni. Byly nejméně slané a neobsahovaly kosti.

    Známka 2,9

    Five Star Sardinky ve slaném nálevu a rostlinném oleji

  • 11.

    Hrudkovité: Podravka Eva Sardinky v rostlinném oleji

    Byly nejslanější a měly »nahořklou chuť«. Podle hodnotitelů měly tmavší barvu, dobrý vzhled a středně intenzivní vůni. Byly polotuhé a měly spíše hrudkovitou strukturu. V chuti byly výraznější a tučné byly akorát.

    Známka 3,1

    Podravka Eva Sardinky v rostlinném oleji

  • 12.

    »Nahořklé«: Nixe Sardines in sunflower oil

    Měly nevýraznou a »nahořklou« chuť. Podle hodnotitelů obsahovaly »více kostí a šupiny«. Barva byla optimální, vůně spíš nevýrazná a konzistence polotuhá. Byly nevýrazně slané a akorát tučné.

    Známka 3,5

    Nixe Sardines in sunflower oil

  • 13.

    Čtěte více!

    Více testů Blesku naleznete: ZDE!!!

    Test Blesku – sardinky v oleji

  • 14.

    VIDEO: Které potraviny lidé nadbytečně nakupují a nechávají zkazit?

    Video
    délka: 00:39
    720p 480p 360p 240p

    Které potraviny lidé nadbytečně nakupují a nechávají zkazit? Blesk TV

    Fotogalerie
    14 fotografií

Autor: Barbora Kabátová
Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

sandokan500: Většina mořských ryb je chycena radioaktivitou z Fukušimi dodnes vytéká radioaktivní voda do moře.O tom se nemluví to není Rusko.

(11. 11. 2017 11:41)

agfor: Hlavně, že stále vykřikují :"Jezte ryby, jsou zdravé".

(11. 11. 2017 09:38)

105105: No když si, představíme čím se živí, tak se není co divit, toho odpadu, stačí si představit, kde taková zámořská lod s dvěma tisíci pasažérů vypouští odpad , malé lodě, ponorky, no to mají rybičky hody, a kde se vozí odpad z hotelů v Dubaji, sice staví na moři,ale kde dávají odpad o tom nic,

(11. 11. 2017 07:39)
Zobrazit celou diskusi

Koupit kompletní
výsledky testu

Koupit kompletní výsledky testu 16 Kč
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy