Ředitel nechtěl vyhodit černocha, který je navíc trpaslík, a tak raději Marcusovi a jeho kumpánovi přidal, za což se mu odměnili tím, že obchoďák vykradli.

Odborářský předák Dušek si myslí, že vedení Českých drah ovládli homosexuálové a dělají špatně svou práci.

Hysterická reakce, kterou vyvolal, se ale kupodivu týká jen jeho první části jeho výroku. Komentátoři se předhánějí v tom, kdo je větší moralista a domnívají se, že když budou stát na straně údajných homosexuálů, stanou se tak lepšími lidmi.

Jádro pudla ale není v tom, že má někdo raději muže než ženy, nebo že třeba dává přednost samotě. Je úplně jedno, jestli šéfové Českých drah na poradách dělají vláček. Důležité jsou výsledky.

Je veřejným tajemstvím, že České dráhy tak nějak tápou (za loňský rok ztráta přes jednu miliardu korun) a ta jejich lokomotiva je každou chvíli na slepé koleji. Je též zřejmé, že to nijak nesouvisí se soukromím kohokoliv.

Dušek se domnívá, že je vedení Českých drah špatné a straší v něm protekce. Toto tvrzení stojí za pozornost, protože pokud by měl náhodou pravdu (byť třeba jen ze 4%), pak by to znamenalo, že ona miliarda ztráty, zaplacená z daní občanů (a tedy i cestujících) by mohla být menší.

Kolikrát se ještě bude muset pan Dušek shýbnout pro tužku, než ho někdo začne poslouchat?