Ačkoli Barbaričovi žili v Hradci Králové, kde bývalý fotbalista svou exmanželku v pátek 11. ledna zastřelil, seznámili se ve Zlíně. Martin zde hrál v letech 1993 –1995 ligu, Monika tu bydlela.

Spoluhráč: Měli se moc rádi

„Pamatuji si na ně, na Martina i na Moniku. Měli se moc rádi,“ povídal tehdejší Barbaričův spoluhráč Petr Klhůfek a vybavil si konkrétní scénu. „Vyjeli jsme společně jeho autem, byl konec sezóny, na Všemině jsme měli večírek na rozloučenou. Martin měl u řadicí páky takovou misku a tam měl drobné. Rád si už tehdy zahrál třeba karty a tvrdil, že je dobré mít peníze na hru pořád u sebe.“

Dluhy zničily vztah

Právě hráčská vášeň a z ní plynoucí dluhy zničily Barbaričovi vztah s Monikou. On leží po pokusu o sebevraždu s prostřelenou hlavou ve velmi vážném stavu v hradecké nemocnici.

„Určitě se s Monikou pojedeme do Zlína rozloučit. Nejen kolegyně z kadeřnictví, ale i kamarádky a zákaznice,“ řekla Edita Dvořáková, majitelka kadeřnictví, před kterým došlo k tragédii. Pohřeb se uskuteční v pondělí 21. ledna ve zlínském krematoriu.