"Co vím, tak se mi svěřoval, že prohrál asi čtyři miliony," řekl televizi Nova známý rodiny Michal Hradecký. Barbarič totiž propadl ruletě a sázení na sportovní zápasy. V den, kdy svou ženu nemilosrdně zastřelil údajně prohrál celých padesát tisíc korun. Zda ho k činu dohnala beznaděj z prohrané částky, nebo údajný milostný vztah jeho bývalé ženy, ví jen on sám.

Podle Hradeckého peníze na sázky Barbarič kradl. Vybral nejen kasu fotbalového klubu, ve kterém působil, v níž byly příspěvky jemu svěřených dětí, ale dokonce kradl i na policejní služebně, kde pracoval. "Myslel si samozřejmě, že ty peníze rozmnoží a vratí," řekl televizi Hradecký.

Vraždu plánoval

Barbarič si v pátek nejprve dojel na policejní stanici, kde pracoval, pro služební zbraň. Pak zamířil do kadeřnického salónu, kde pracovala jeho bývalá manželka Monika. Počkal asi půl hodiny, až obslouží zákaznici, pak s ní vyšel na dvorek, kde ji nejprve střelil do břicha a poté do hlavy. Pak prostřelil hlavu i sobě. Monika krátce po převozu do nemocnice zemřela, vrah bojuje stále v kritickém stavu v hradecké nemocnici o život.

Fotogalerie
5 fotografií