Dvojnásobný český mistr reprezentoval Česko na olympiádě v roce 1996 v Atlantě, kde se umístil na 9. místě. O rok později se dostal do křížku se zákonem poprvé.

Poprvé vraždil

V létě 1997 zastřelil svoji nastávající tchyni. Za vraždu vyfasoval třináct let vězení. Když si odpykal dvě třetiny trestu, z věznice na Mírově ho v den jeho 35. narozenin propustili.

Loni v červenci ale zašel za hranici zákona znovu! Podle žalobkyně ve svém autě u garáží ve Vrbí ulici v Brně znásilnil Šárku F. (21), sestru své družky Denisy, s níž vychovává po umělém oplodnění dvojčata.

Dostal 8 let

V doprovodu eskorty dnes opět usedl na lavici obžalovaných. Plachetka si stál za tím, že je nevinný. „Nedopustil jsem se znásilnění. V její výpovědi jsou rozpory. Měl jsem na ní ležet, když přijelo auto, ale ona tvrdila, že ve stejné chvíli jsem se převalil zpět na sedadlo řidiče,“ hájil se v závěrečné řeči.

I obhájce Plachetku podporoval. Kalhotky údajné oběti prý nebyly poškozené a policisté na nich nenašli ani biologické stopy. Dívka však tvrdila, že je z ní výtržník stáhl násilím. Proto bývalý boxer žádal o zproštění viny. Žalobkyně však upozornila na to, že Šárka F. utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu.

„Po podaném trestním oznámení obžalovaný vinu nevyvracel, naopak uprchl na Slovensko,“ zdůraznila státní návladní, která navrhovala trest osmi let v nejtvrdším vězení. Bylo jí vyhověno! Podle soudce Aleše Novotného poškozená ve výpovědi měnila jen okrajová fakta. Naopak Plachetka po zločinu utekl do zahraničí a policii z vazby vzkázal, že požaduje mírnější trest výměnou za informace k trestné činnosti.