Sice se nedostala až na vrchol, jak je ze své dominantní disciplíny zvyklá, přesto byla Špotáková spokojená. Osobní maximum ve víceboji si vylepšila o sedm bodů na 5880, oštěp mrštila do vzdálenosti 60,9 metru. Navíc vybojovala parádní 6. místo!

Špotáková už myslí na dovolenou

„Byla nádhera po deseti letech prožít atmosféru sedmiboje. Všichni ocenili, že jsem ho dokončila. Cítila jsem se dobře, jen jsem mohla přidat víc metrů v oštěpu,“ řekla dvojnásobná olympijská vítězka, která si akcí v Talence zpestřila sezonu. „Letos mám opravdu dobře natrénováno, ale stejně už se těším na dovolenou,“ podotkla.

A jak se »exhibiční« závod Špotákové vyvíjel jejím pohledem? „V tréninku běhám jen do šesté překážky, na té osmé jsem bohužel zavadila špičkou. Ve výšce jsem vyrovnala osobák fyzioterapeuta Pavla Koláře, což byla moje motivace,“ mnula si ruce Špotáková.

 

Špotáková v číslech

100 metrů přek.

14,66
 Výška  176 cm
 Koule  13,42
 200 metrů  25,50
 Délka  544 cm
 Oštěp  60,90
 800 metrů  2:28,15
 CEKLEM  5880 bodů

 „Dvoustovku jsem zvládla hlavně díky mé fence Kevince, s níž chodím běhat do parku. Co mě ale moc nepotěšilo, byl oštěp. Měla jsem hodit víc,“ posteskla si Barbora, která uvažuje nad roční přestávkou, během níž by chtěli s přítelem Lukášem zplodit dítě. „Ještě se rozhodneme, jak to vyřešíme.