Radek Plíšek (42), otec tenisových dvojčat Karolíny a Kristýny, byl podle Deníku zapojen do více jak desetičlenné skupiny padělatelů značkových cigaret, kterou rozprášila policie.

Na stopu se jemu i jeho komplicům dostali policisté již v roce 2005 a pochytali je všechny. Do gangu patřili i lidé se zkušenostmi v bezpečnostních službách. Třeba bývalý policista, či pracovník BIS. Díky své ilegální továrně a distribuci padělaného kuřiva připravili stát na daních údajně o 51 milionů korun, uvedl Deník.

Ústecký krajský soud se tímto případem začal zabývat loni, a Plíška, jednu z hlav zločinného spolku, poslal letos na jaře do vězení původně na pět a půl roku.

Tátu máme doma, vzkazuje Karolína

Vrchní soud v Praze však nyní lehce upravil jarní verdikt a Plíškovi stanovil trest pět let za mřížemi. Rozsudek je pravomocný a Plíšek navíc musí zaplatit pokutu 300 tisíc korun, uvedlo Právo. Pokud by nezaplatil, zůstane "v báni" dalších šest měsíců.

Otec nadějných českých tenistek však tvrdí, že je nevinný. A nadále setrvává na svobodě - ve svém domě v Lounech, odkud pochází i blonďatá tenisová dvojčata.

„Jasně, my máme tátu doma,“ potvrdila Právu Karolína Plíšková s tím, že o odsouzení otce vá. "ještě to ale není nějak dořešené," říká mladá tenistka. Do výkonu trestu měl přitom Plíšek nastoupit již 16. dubna. Výsledek neúspěšného odvolání však dostal v písemné podobě do rukou až nyní.

Fotogalerie
8 fotografií