Dvojnásobný mistr Česka v boxu na olympiádě v Atlantě v roce 1996 vybojoval 9. místo. O rok později se dostal do křížku se zákonem. V létě roku 1997 zastřelil svou nastávající tchyni, která bránila jeho vztahu s dcerou. Za vraždu dostal 13 let vězení. Po odpykání dvou třetin trestu ho v březnu 2006 z věznice na Mírově v den jeho 35. narozenin pustili na svobodu . Do ringu se už jako profesionál vrátil předloni v prosinci, kdy porazil známého šampiona Josefa Obesla.

Sportovec vinu popírá

A nyní opět usedl na lavici obžalovaných. Čelí totiž obžalobě ze znásilnění, za které mu hrozí až 12 let vězení! Podle žalobkyně loni v červenci ve svém autě u garáží ve Vrbí ulici v Brně znásilnil Šárku (21), sestru své družky, s níž vychovává po umělém oplodnění dvojčata.

Plachetka se však hájí, že je nevinný. „Podle žaloby jsem měl poškozené stáhnout kalhotky ke kolenům a souložit s ní. Kdyby se to tak stalo, tak by měla roztržené kalhotky! Nic takového jsem však neudělal,“ tvrdí boxer.

Ten až do zatčení pracoval jako noční ostraha v herně, kam za ním oběť několik měsíců chodila. „Nepopírám, že jsem flirtoval se ženami, ale byl jsem křivě obviněn ze zločinu poté, co se Šárka svěřila, že jsme se v autě chtěli milovat,“ vypověděl někdejší velký talent českého boxu.

Už přes rok je ve vazbě. Soud o jeho dalším osudu rozhodne zřejmě už zítra odpoledne po doplnění důkazů.

Ludovít Plachetka

Narozen: 27. března 1971 v Gelnici (Slovensko)

Amatérský ring: přes 300 zápasů

Profesionální ring: 1 duel

Největší úspěchy: účastník OH 1996 v Atlantě, 6. místo ve světových tabulkách 1994, 8. na ME v Dánsku 1996, mistr Československa 1991, mistr Česka 1993, 1995.