Jako členové olympijského týmu všichni nafasovali počmárané holínky, které se staly v Anglii českým symbolem. Milenci si navíc užívají velké výhody – za svými milými nemusí jezdit mimo vesnici, ale mohou být pořád spolu.

Olymp
Autor: Foto Blesk
Ondřej Polívka – Natálie Dianová, oba moderní pětibojaři

Natálie (23) se s Ondřejem (24) poprvé potkala v sedmnácti letech na závodech. Krátce nato spolu začali chodit a vztah jim drží už šest let. „Zvládáme to. V tréninku se každý soustředíme na svou práci a večer doma pětiboj neřešíme,“ říká ona. Oba olympijské závody teprve čekají.

Olymp
Autor: Foto Blesk
Martin Strnad – Adéla Sýkorová, oba střelci

Že by v Londýně bronzová Adélka (25) a devátý Martin (38) byli noví Emmonsovi? „To by ještě musel vybojovat nějakou medaili,“ smála se střelkyně, která překvapila třetím místem. „Ale byla to velká psychická podpora, že tu byl. Doprovázel mě na střelnici, pomáhal mi se zbraní,“ dodala.

Olymp
Autor: Foto Blesk
Lukáš Melich – Jitka Bartoničková, kladivář – čtvrtkařka

Během atletické sezony na sebe prý moc času nemají, a tak to v Londýně můžou dohnat. Lukáš (31) už má závod za sebou – obsadil skvělé šesté místo – Jitku (26) štafeta teprve čeká. „Doteď pomáhala ona mně, teď zase bude na mně, abych jí dodal nějakou tu sílu a podporu,“ tvrdí kladivář.

Krásná Markéta chodí se svým trenérem Simonem
Autor: Archiv Blesku
Markéta Sluková – Simon Nausch, plážová volejbalistka – její trenér

Simon (34) je Rakušan a je jediným cizincem v české výpravě. S Markétou (24) se poznali na soustředění v Itálii – nejdřív vzplála láska, pak začal pár Sluková–Kolocová koučovat. „My se tu v Londýně ani moc neviděli, protože trénoval i druhý český tým,“ zmínila "Maki".

Olymp
Autor: Archiv Blesku
Štěpánka Hilgertová – Luboš Hilgert, vodní slalomářka – její trenér

Seznámili se u vody a svatbu měli před 26 lety. Štěpánka (44) a Luboš (51) byli jediný pár, který spolu v olympijské vesnici bydlel na pokoji a moc nechybělo, aby rodinné apartmá doplnil i syn Luboš. Ten se však do Londýna nedostal. Čtvrté místo své mamky sledoval z domova.