Hokejisté toto roční období nemají v lásce, ale Jágrovi nevadí. Ví, že mu dobrý trénink pomůže k lepším výkonům. Na pár dní si však vezme volno. „Pojedu na tři dny jako divák na olympiádu. V Londýně se kouknu na tenis a basketbal,“ řekl nejproduktivnější Evropan v NHL.

O PŘÍPRAVĚ

Jágrovi skončilo volno, včera se zapojil do přípravy v rodném Kladně, kde po otci přebral roli majitele klubu. Před přesunem do nového působiště Dallasu bude makat doma. „Trénink je během léta důležitý, ale důležitější je v sezoně a v zápasovém tempu,“ tvrdí Jaromír.

O SPOLUHRÁČÍCH

Philadelphii, které dal přednost před ostatními zájemci ze slavné ligy, si zamiloval. Strávil v ní jednu z nejhezčích sezon kariéry a k srdci mu přirostli i dnes už bývalí spoluhráči Giroux, Talbot či Hartnell. „S klukama jsem si psal, s některými jsem i mluvil. A že jsem odešel? Hokej je byznys. Byl jsem volný hráč a měl šanci vybrat si mužstvo,“ podotkl Jágr.

O KRITICE

Jágrovu loňskou sezonu mapovali snad všichni hokejoví nadšenci. Někdy se z toho Jaromír rozesmál. „Zjistil jsem, že už nebudu rychlý. Prý na ledě spíš chodím, tak jsem kontaktoval chodce Pribilince (na OH v Soulu v roce 1988 získal zlatou medaili),“ smál se známý šprýmař. „Chodím rychleji než dřív a každý den jsem podle deníku Aha! cvičil s Jirkou Paroubkem. Moc dobře jsem se ale necítil, tak to zase musím změnit,“ vtipkoval.

O STĚHOVÁNÍ

Teď už přemýšlí, jak se popere neoblíbenou činností, která s přestupem do jiného souvisí. „Do Dallasu se nastěhuju až těsně před koncem soutěže. Musím počkat, protože hrozí výluka. Buď musím vzít věci sem Česka, nebo když nebude výluka, pojedu do Philadelphie a odtamtud Dallasu,“ dumá Jágr.

O CÍLECH

Stejně jako minulý rok vzbudil jeho přestup Texasu diskuze. však v klidu vytyčil si jasné cíle. „Sezona byla dobrá a je důležité to zopakovat. Udělat play off a tam uhrát něco navíc,“ přeje si který byl s body třetí nejproduktivnější hráč Philadelphie