Dělal s tím cavyky, ale nakonec se jen potvrdily spekulace z minulých dní. Berdycha bude nově oblékat švédská firma H&M, a to na kurtu i v civilu. „Tomáš se stává naším ambasadorem a bude se úzce podílet na vývoji a designu tenisové kolekce,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

Všude po světě

Firma už spolupracovala s anglickou fotbalovou ikonou Davidem Beckhamem na kolekci spodního prádla. Půjde snad i »Berďa« do slipů? „Miluji módu. Je to pro mne vzrušující chvíle, že si ke vstupu do světa sportu vybrali zrovna mě,“ jásal »průkopník« Berdych, jenž už v nových hadřících (ale bez loga) odehrál 1. kolo Australian Open. „Ty věci jsou vážně dobré, jsem maximálně spokojený,“ tvrdil. Upsal se globální společnosti, jeho fotky budou viset v obchodech po celém světě.

Za čtvrt miliardy?

Detaily kontraktu nebyly zveřejněny, spekuluje se o pětileté smlouvě s úhrnným příjmem až čtvrt miliardy korun včetně bonusů! Podle informací Blesku je spolupráce pro Berdycha daleko výhodnější než jeho dosavadní partnerství s Nike, kde byl za hvězdami Federerem, Šarapovou a spol. jen jedním z mnoha a navíc nemohl propagovat jiné sponzory. Nový partner klauzuli o exkluzivitě nemá, tudíž český tenista může »rýžovat« miliony i jinde...

S Nike si Berdych zahrál »jen« wimbledonské finále. Dovede ho snad nový sponzor k vysněnému grandslamovému vavřínu?

Fotogalerie
5 fotografií