„Jsem úplně na dně. Je to pro mě strašně těžké období. Takové jsem v kariéře ještě nikdy nezažil,“ zoufal bývalý hráč Plzně v rozhovoru pro německý Bild.

Problémy způsobilo vytížení v Plzni

Čtyřicet zápasů během pěti měsíců! Taková dávka Jiráčka načala. Když pak přestoupil do Wolfsburgu a polykal brutální trenérské dávky »šílence« Magatha, oslabení organismu se jen umocnilo. Vyvrcholilo to zraněním třísel v dresu Hamburku.

„Jsem typ, který jde v zápase neustále přes vlastní hranice bolesti. Někdy zákonitě přijde konec,“ sypal si popel na hlavu.

Jiráček prožívá nejčernější dny kariéry. „Jsem nešťastný a zničený. Chtěl jsem novému týmu pomoct a stane se tohle. Je to katastrofa,“ smutnil muž, jehož Wolfsburg koupil z Plzně za 100 milionů korun. Do Hamburku zamířil zhruba za stejné peníze.

Chce být co nejdřív zpět

Zvládnout operaci třísel, rychle se dát dohromady a být oporou Hamburku. To je teď Jiráčkovo největší přání. „Snad budu schopen se už v lednu zapojit do přípravy a odletět s týmem na přípravný kemp do Abu Zabí,“ doufá a natěšeně dodává: „Pak na to šlápnu, abych se znovu dostal do týmu a fanoušci konečně zažili, kdo je skutečný Petr Jiráček!“