Osudná nehoda nepřišla během závodu. Jezdec v nejnižší kubatuře do 125 ccm smolně havaroval v roce 2009 při exhibici na malých motorkách na brněnském okruhu.

Bylo mu tehdy teprve šestnáct let a hned v jeho první profesionální sezoně přišla tahle tragédie. Z motorky spadl třicet metrů před cílem, hlavou přímo na obrubník. Zděsilo se nejen Lukášovou okolí.

Po operaci se musel těžko smiřovat nejen s tím, že se závoděním je konec. Doktor mu oznámil, že již nikdy nebude chodit. Postupně to však vypadalo, že Lukáš i přes své mládí a obrovské zklamání dokáže nepřízeň osudu překonat. "Nevzdám to, budu bojovat," vzkazoval odhodlaně fanouškům, kteří mu drželi palce.

Jenže postupem času ho nejspíš úzkost opět dostihla - a přemohla. O pokusu o sebevraždu informovala MF Dnes. Informace o stavu mladého závodníka, který byl převezen do nemocnice, však všichni bedlivě tají.

"Nemáme od pacienta ani rodiny pravomoc sdělovat údaje o jeho stavu. Zeptejte se rodiny," sdělil Mladé Frontě ředitel nemocnice Antonína Vodáka. "Nebudu se k tomu vyjadřovat," odpálkoval dotaz na synův současný zdravotní stav otec Jiří Šembera. O rozpoložení jeho syna však vypovídá mnohé i zmiňovaný status na Facebooku...

Fotogalerie
8 fotografií