Tahle herecká etuda se stala ozdobou zahajovacího ceremoniálu olympiády v Londýně.

Při vtipném klipu, promítaném na velkoplošné obrazovce, vyzvedl skutečnou královnu v Buckinghamském paláci Daniel Craig, v té chvíli vystupující jako agent Jejího Veličenstva James Bond. Poté se nad olympijským stadionem rozburácel vrtulník. A z nebe se skutečně snesla osoba v růžových šatech a s padákem.

Královna? Nikoli. na ploše přistál kaskadér Gary Connery. A skutečná Alžběta II. vkráčela po tomhle efektním entrée do čestné lože s manželem Philipem po boku a sklidila potlesk.

Chtěl si nechat královniny šaty, ale vzali mu je

Ke skoku sice královnu nepřemluvili, k účasti ve scénce však ano. A britská média velebila smysl pro humor organizátorů celé akce. S nápadem na královnin seskok přišel režisér povedeného zahajovacího ceremoniálu Danny Boyle, který má za sebou práci na úspěšných snímcích Trainspotting a Pláž, kde režíroval Leonarda DiCapria.

Jenže tentokrát měl na povel královnu! A ta se prý svého hereckého partu v tomhle minidílku zhostila s přehledem. Vše natočila na jednu klapku. "Vše jí bylo hned jasné - kamery i úhly záběrů. je to dobrá herečka," dodal s úsměvem režisér Boyle k Alžbětinu výkonu. O její chystané "bondovce" přitom nevěděli ani její vnuci, princové William a Harry.  

Dobře se bavil při scénce i její dvojník, kaskadér Connery: "Měl jsem nejlepší místo na sledování téhle show, na kterou koukali po celém světě." A v odpovědi na otázku, proč si vybrali ke skoku právě jeho, zavtipkoval: "Myslím, že se jim líbily moje nohy. Mám je totiž jako královna!" K jeho zklamání si však po úspěšném vystoupení růžové královniny šaty nechat nemohl, ač o to prý velmi stál.

Fotogalerie
13 fotografií