„Ano, je to pravda. Šárka podstupuje sérii neurologických vyšetření, na jejichž základě lékaři určí další postup. Šárka je v nejlepších rukách, je bojovnice a nikdo z jejího týmu nepochybujeme, že bude zase v pořádku. I proto již plánujeme podzimní soustředění,“ řekl Blesku Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která lyžařku zastupuje.

Byla v umělém spánku

Podle informací Blesku byla mistryně světa z roku 2007 po převozu do nemocnice uvedena do umělého spánku. Nyní už je ale zase při vědomí a komunikuje s okolím.

„Šárka vinou akutních zdravotních problémů dočasně přerušuje přípravu na nadcházející sezonu. V současné době je hospitalizována, finalizuje se její neurologická diagnóza a budou se vybírat způsoby a formy řešení jejích zdravotních problémů. Teprve s ohledem na tato rozhodnutí a hlavně následnou úspěšnost léčby bude zřejmé, kdy opět začne sportovat a kdy obnoví přípravu,“ stojí v oficiálním prohlášení Šárčina týmu.

Zcela malicherné se nyní zdají nezdary na svahu, které Záhrobskou provázely v uplynulých dvou sezonách poté, co se ve zlém rozešla se svým otcem a trenérem v jedné osobě Petrem Záhrobským.

Udělala radikální změny

Bronzová medailistka z poslední olympiády ve Vancouveru byla odhodlána nepřízeň osudu zlomit a letos na jaře se rozhodla pro radikální řez. Po dvou letech se rozloučila s koučem Pavlem Šťastným, najala nový trenérský tým, změnila značku vybavení včetně lyží a pustila se do tvrdého tréninku.

„Změna mě nakopne, dodá mi motivaci, bude zase čerstvý vzduch. Jsem plná energie na sobě pracovat, trénovat,“ těšila se v květnu.

Bohužel, náhle je všechno jinak. Místo o medaile jde teď o zdraví. Šárko, bojuj!

Fotogalerie
11 fotografií