A navíc nauka sekty Johnovi nepomáhá ani překonat hoře. Travoltův autistický syn Jett zemřel letos 2. ledna po záchvatu na Bahamách. Herec od té doby trpí vážnou formou nespavosti a po šesti měsících prý denně pláče.

Jenže, podle britského listu Daily Mail to nebude s Johnovým odchodem snadné. Proti je jednak jeho kolega Tom Cruise, ale i další veřejně méně známí, leč o to vlivnější scientologové, kteří navíc hodlají hvězdu filmové Pomády vydírat. Pokud prý z církve vystoupí, zveřejní sekta jeho homosexuální minulost.

„Z okolí sicentologů přicházejí velmi silné zprávy o tom, že je John Travolta značně zklamaný tím, jak církev nebyla schopná pomoci jeho synovi,“ uvedl pro britský deník Rick Ross, americký expert na scientologii.

„Byl by to hodně velký krok, protože scientologové si uchovávají složky o svých slavných stoupencích, tyto složky obsahují zostuzující osobní informace. A scientologie už v minulosti dokázala, že má sklon vydávat tyto informace, aby ztrapnila lidi, kteří ji opustili,“ dodal Ross.