S příchodem nového iPadu si ale uživatelé, kteří si koupili starší přístroj, můžou začít rvát vlasy na hlavě. Nový iPad totiž za stejnou cenu nabízí mnohem, mnohem víc

Vzhled: Štíhlý

Nový iPad2 má na tloušťku 8,8 mm. Oproti starší verzi iPadu zeštíhlel o 4,6 milimetru. Dostal se tak na úroveň, kdy je tenčí než plastový obal od CD a dokonce i iPhone 4. Můžete si vybrat mezi bílou a černou variantou. Nový tablet také přichází s mnoha barevnými variantami Smart cover – krytu displeje, který při zavření displej vyčistí a složením do různých tvarů se z něj stává stojan nebo podložka. Nový iPad nezeštíhlel jen rozměry, ale ubral i na váze. Nejlehčí model zhubl o 79 gramů a váží tedy 601 gramů. Nejtěžší s nejlepším vybavením pak snížil hmotnost ze 730 gramů na 613 gramů.

Výkon: Dvojnásobný

Oproti starší verzi má iPad2 dvoujádrový procesor A5 se zhruba dvakrát vyšším výkonem. Internetový server Slashgear uvádí u nového iPadu až čtyřnásobnou rychlost při softwarovém testování. Výrobce pak uvádí až devítinásobné zvýšení grafi ckého výkonu třeba pro hraní oblíbených her. Nabíjení ani výdrž baterie se přitom díky úspornému procesoru vůbec nezměnila a iPad vydrží pracovat přibližně 10 hodin.

Vybavení: Dvě kamery

Díky dvěma kamerám je možné s novým iPadem jak fotit, tak chatovat. Vpředu je chatovací VGA kamera a vzadu kamera s HD (720p) rozlišením. Na internet se budete moci připojit stejně jako u starší verze přes WiFi nebo 3G. Nově můžete tablet připojit přes HDMi redukci (cena cca 700 Kč) do televize a sledovat videa. Fámy o novém USB konektoru nebo čtečce SD karet se nepotvrdily a přístroj nic takového nemá.

Cena: Stejná

Současné iPady během jednoho dne v obchodech nahradí iPady2, ale cenovky se nezmění. Od 25. března za nejlevnější model s 16GB bez 3G internetu zaplatíte 11 890 Kč. Nejdražší model s 3G mobilním internetem a 64GB diskem pořídíte za 18 900 Kč. Starší iPady budou doprodávány za ceny až o 2500 Kč nižší.

Fotogalerie
5 fotografií