Stejně jako při mapování ulic i zde byla použita nejmodernější technologie a při prohlídce jsou k dispozici náhledy v rozsahu 360° a ve vysokém rozlišení. Galerii si tedy projdete, jak chcete. Samozřejmě nic nenahradí dojem skutečného díla před vámi, ale pro představu je to velice šikovný nástroj.

V současnosti si lze projít sedmnáct muzeí, mezi nimi nechybí Metropolitní muzeum umění v New Yorku, Versailleský palác, Národní galerii v Londýně nebo pražské muzeum na Kampě. "Usilujeme o to, aby projekt byl v příštích měsících a letech rozšířen a aby do něj přibyli další partneři,“ potvrdil Blesk.cz Šimon Rákosník z PR agentury zastupující Google v České republice. Kdy a jaká muzea přibudou, nespecifikoval.

Projděte se světovými galeriemi a prohlédněte si nejkrásnější umělecká díla ve strhujícím rozlišení 7 miliard pixelů!
Autor: Google Art Project

Fotky s rozlišením 7 mld. pixelů

Kromě běžného „street view“ pohledu si lze obrazy prohlédnout v extrémně vysokém rozlišení. Snímky jsou asi 1000krát detailnější než z běžného digitálního foťáku. Při přiblížení lze rozeznat jednotlivé tahy štětce, praskliny nebo jiné „zuby času“. Tudíž obrazy na internetu nastudujete z takové blízkosti, do které by vás pracovníci muzea rozhodně nepustili.

U každého obrazu máte jeho popisku, stejně jako v muzeu nechybí informace ani o historii samotného muzea. Je k dispozici také půdorysný plánek galerie, tudíž můžete přeskakovat z místnosti do místnosti nebo se po ní opravdu "procházet".

Pořízení snímku s rozlišením 7 miliard pixelů (!) jednoho obrazu trvalo údajně 4 až 8 hodin. Službu si můžete vyzkoušet na této adrese.

Fotogalerie
8 fotografií