Elektronický gigant Sony v Tokiu představil svou novinku, která se bude jmenovat NGP (Next Generation Portable – Přenosná konzole příští generace). Prozatím není stanovená prodejní cena, což bude klíčová věc v potenciálním úspěchu NGPčka.

Co můžeme od konzole očekávat? Dotykový OLED displej bude mít úhlopříčku 5 palců tedy necelých 13 cm. Hry se budou ovládat kombinací tlačítek a páček, které známe z klasického joypadu například u Playstationu.

Na internet kdekoliv přes mobilní síť

K tomu ještě přibudou dotykové plochy na zadní straně přístroje a pohybový senzor jako u smartphonů. Sony si od toho slibuje intuitivnější ovládání a větší pohodlnost. Co se grafické stránky týče, NGP by se mělo vyrovnat svému většímu bratříčkovi Playstationu 3.

V konzoli bude i přední a zadní foťáček / kamera. Kromě Wifi, která se objevila již u PSP Go, se objeví i připojení do mobilní 3G. Tím pádem bude možné hrát online hry s přáteli všude, kde je tento signál dostupný.

Sony představilo novou konzoli
Autor: profimedia.cz

Odolá útoku smartphonů?

Je jasné, že trh s přenosnými herními konzolemi potřebuje radikální impuls, aby ustál konkurenční nápor smartphonů a tabletů. Nintendo začne brzy prodávat svou 3D konzoli, ke které nebudou potřeba brýle. Sony vsází na internet a velkou obrazovku.

Nintenda DS se do září minulého roku prodalo téměř 136 milionů kousku, PSPčka asi 61 milionů. Sony má v rukávu ještě jeden trumf a to Playstation mobil, který bude představen během nejbližších týdnů – pravděpodobně 13. února v Barceloně.