ZBox, jak se zařízení jmenuje, má na svou velikost opravdu slušné parametry jako je dvoujádrový procesor běžící na 1,6 GHz a operační paměť RAM 2GB. Spolu s grafickou kartou od nVidie je ZBox schopný spustit i některé starší 3D hry nebo film ve Full HD.

Počítač s nízkou spotřebou energie je nastálo připojený k televizi a poslouží ke stejným účelům jako běžný počítač – hraní, surfování, multimédia nebo práce. Potřebné konektory nechybí – HDMi nebo DVI pro digitání přenos obrazu v maximální kvalitě nebo optický výstup zvuku pro domácí kino.

Fotogalerie
3 fotografie

Plnohodnotný počítač, jen v malém provedení

V základu je ZBox vybaven pevným diskem s kapacitou 250 GB, což na dnešní dobu není žádná sláva. Ale dostupný je i model bez disku, který si pak osadíte hard diskem vlastním. Nebo použijete extérní přes USB. Kvůli prohlížení fotek nechybí ani čtečka paměťových karet.

Internet do tohoto nettopu dostanete buď přes kabel, nebo ještě jednodušeji wifi sítí. ZBox nahradí i DVD a Blu-Ray přehrávač, protože tyto mechaniky v sobě má. DVD lze i vypálit. Zařízení můžete umístit třeba na zeď nebo zadní stranu televize pomocí dodávané konzole, čímž ho schováte. Klávesnici a myš je nejlepší použít bezdrátovou.