Akcie Sony včera v jednu chvíli vzrostly vlivem této spekulace téměř o tři procenta. Dohady rozdmýchala sobotní zpráva amerického finančního magazínu Barron’s, podle níž Apple se svou objemnou hotovostí zvažuje akvizici. Magazín se zmínil o spekulacích, že by cílem převzetí mohly být společnosti Adobe, Sony či Disney.

Generální ředitel Apple Steve Jobs uvedl 18. října na konferenci s analytiky, že podnik vidí do budoucna jednu či více strategických příležitostí. Odpověděl tak na otázku, co hodlá Apple dělat s hotovostí 51 miliard dolarů. Někteří analytici ale v průchodnost takové akvizice nevěří a k možnosti převzetí se stavějí skepticky.

Někteří analytici spekulace vyvracejí

„Pokud se Apple pokusí koupit celou společnost Sony, bude to nepřátelské převzetí a to v Japonsku pravděpodobně neuspěje,“ řekl v Tokiu jeden z analytiků, který nechtěl zveřejnit své jméno. Dodal, že se Sony zřejmě nebude chtít spojit s americkou společností Apple,když vůči ní jako rival spolupracuje s Googlem.

Akcie Sony včera v Tokiu posílily o 0,7 procenta na 2742 jenů, když v jednu chvíli vystoupaly až na 2804 jenů. Zobchodovaný objem dosáhl 17,6 milionu akcií, což je nejvíce od konce července.

Fotogalerie
4 fotografie