Pán iPhonů, iPodů a Maců zasahuje svým konkurentům tvrdou ránu. Blackberry, Microsoft i Nokie se podle něj musí ještě hodně tvrdě učit. Nemazlil se ani s Googlem a jeho operačním systémem Andriod.

"Nesnažte se, jste předem mrtví!"

Výrobci tabletů s Andriodem jdou na věc špatně. Tato zařízení mají úhlopříčku pohých 7“ (cca 17,5cm), takže jsou moc velká na smartphony, ale moc malá na to, aby se vyrovnaly iPadu. Velikost 10“ (cca 25cm) je prostě minimum, aby tablet dostál svému potenciálu. Tím Apple vyvrací fámy o mini-iPadu.

Jobs si dal na čas, než se pustil do útoku proti Androidu. Podle něj je Android jen jakýmsi pokusem o protipól světa Applu. A jeho vychvalovaná otevřenost se mu vymstí. Hlavní kritikou iOS (operační systém na iPhone, iPad...) je jeho uzavřenost. V té Jobs vidí naopak výhodu, protože poskytuje jasnou kontrolu. „Lidé prostě chtějí věc, která funguje bezvadně,“ řekl.

Apple trhá své rekordy

Jobs se nemá čeho bát. Apple stoupá vzhůru. Po Microsoftu je nejziskovější společností zabývající se technologiemi. V posledním čtvrtletí jeho zisky stouply o 70% oproti stejnému období v minulém roce na 77,5 mld Kč, informoval server Bild.de.