Základní představa Places je dozajista zajímavá. Jednoduše zjistíte, kde se nacházejí vaši přátelé nebo jaká zajímavá místa navštívili a kdo s nimi v tu chvíli byl. Stejně tak i informace a příběhy o místě, které doplňují samotní uživatelé. Jdete si po ulici a najednou vám pípne telefon se zprávou, že v

Kamarád je za rohem a vy o tom nevíte? S Places budete!
Autor: facebook.com
kavárně sto metrů od vás sedí známý, kterého jste již několik měsíců neviděli. Nebo naopak vás najde někdo jiný. Sezvat známé na posezení u dobrého pití nebylo nikdy jednodušší.

Vše, co potřebujete, je pouze mobilní telefon s přístupem na internet a navigací GPS. Vhodné jsou smartphony s operačním systémem, například iPhone. U notebooku nebude možné Places využít, protože nemají navigační systém. Funkce není automatická, tudíž nefunguje jako nedobrovolné sledovací zařízení, ale veškeré aktualizace vaší pozice zadáváte ručně. V Česku aplikace doposud přístupná není, ale iPhone nám hlásí "již brzy".

648902:gallery:true:trueVýhody:

Pokud chcete, jednoduše se sejdete se známými. Vy najdete je a oni vás. Že zrovna nevíte, kde je místo srazu? Places vám poradí.

Dozvíte se například o zajímavých kulturních akcích, když se váš přítel na Facebooku označí třeba na zajímavé výstavě.

Zjistíte informace o doposud nenavštívených místech jako jsou bary, kavárny, hotely nebo i muzea. Lidé píší vlastní zkušenosti o místě, kde jsou - například hodnotí kvalitu obsluhy v baru. Předem víte, zda místo stojí za návštěvu.

Nevýhody:

Při špatném nastavení aplikace může vědět o vaší pozici každý.

Na místech budete moci označovat lidi podobně jako na fotkách. Vy sami svou pozici cíleně nezveřejníte, ale udělá to někdo za vás. Možnost být někde tajně se vytrácí.

S označováním je spojený i další problém. Vy na místě vůbec nemusíte být a přesto budete označeni. Těžko se poté vysvětluje vaší drahé polovičce společná večeře s bývalým partnerem nebo návštěva nevěstince.