Pro refinancování hovoří nižší úrok nebo prodloužení splatnosti


Důvodů, proč refinancovat stávající hypotéku a přejít k jiné bance, je několik. Vždy však platí, že si můžete polepšit a snížit celkové náklady na hypotéku.
Chce po vás banka na další fixační období úrokovou sazbu, která je výrazně vyšší než aktuální sazby? U jiné banky můžete získat úvěr za nižší sazbu, určenou pro nové klienty.
Dalším argumentem pro refinancování je možnost prodloužit splatnost hypotéky na podstatně delší období. Tím snížíte měsíční splátky, což může znamenat výraznou úlevu při plánování rodinného rozpočtu.
Právě refinancováním můžete dosáhnout na hypotéku s nižším zatížením zástavním právem, a to znamená s nižší úrokovou sazbou.
Potřebujete další prostředky na rekonstrukci nebo modernizaci bydlení? I ty můžete získat refinancováním. Museli jste k hypotéce uzavřít životní pojištění? Zbavit se ho můžete právě přechodem k jiné bance.

Bydlení
Autor: Wustenrot

Výhodnější úrokové sazby nabízí Wüstenrot


Speciální hypoteční úvěr REFIN, určený pro refinancování, nabízí Wüstenrot hypoteční banka. Mezi jeho pozitiva patří především výhodnější úrokové sazby. Vyřízení je administrativně jednodušší než u běžné hypotéky. Banka navíc neúčtuje žádný poplatek za poskytnutí úvěru, a dokonce ani za posouzení nemovitosti pro účely zástavy.
Pro vyřízení hypotéky stačí mít původní posudek nemovitosti, několik aktuálních fotografií
a čestné prohlášení o stavu nemovitosti. Žadatel dokonce nemusí dokládat ani své příjmy. I v tomto případě stačí čestné prohlášení, že je žadatel schopný úvěr splácet.
V jaké výši Wüstenrot hypotéku poskytuje a jaké jsou možnosti splácení? Nechejte si udělat kalkulaci. Hypotéku REFIN můžete získat na částku od 300 000 korun až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti. Splácet ji můžete pět, ale třeba také 30 let. Více zde.

Bydlení
Autor: Wustenrot