Neviditelné auto

Podle postřehů pojišťovny jsme ve vyplňování formulářů o nehodě trošku negramotní. Za všechny mluví příklad řidiče, který svůj výklad o neviditelném autě také náležitě zakreslil.

Pes delikvent

Majitelka psa, který opakovaně navštěvoval hárající fenku s dobrým původem, chtěla po pojišťovně vyplatit náhradu za poškozený plot a ušlý zisk, který by měla majitelka fenky, kdyby ke krytí došlo s nějakým dalším „papírákem“ a ne s jejich ratlíkem. Peníze dostala ale jen za ten plot. Chtěla 150 tisíc – do deseti tisíc

Výbuch jogurtu

Klient se chystal jít vynést odpadky. Koš proto postavil do chodby a najednou se ozval výbuch. Prošlý jogurt v  místnosti explodoval. Pojištěný tedy nahlásil škodu jako škodu z “pojistného nebezpečí výbuchu“ a pojišťovna náhradu na vymalování chodby i s touto definicí nebezpečí uznala. Cca 5 tisíc

Opili mě kolemjedoucí

Pojištěný řidič měl nehodu. Zůstal prý zaklíněný v autě a až náhodní kolemjedoucí mu pomohli ven. Z auta vystoupili ošetřili ho a nabídli mu nějakou tekutinu na zahřátí. Co a kolik toho bylo, nevěděl, Jasné ale bylo, že měl pak v krvi skoro 1,5 promile.

Stařík nowboardista

Klient pojišťovny si vyjel na lyžovačku do zahraničí. Na sjezdovce se ale střetl se snowboardistou. Jak se později ukázalo, snowboardista měl 82 let a léčení jeho zranění se vyšplhalo na neuvěřitelný milion. Lyžaře to však stálo jen 160 Kč za 8 dní cestovního pojištění se sjednanou odpovědností.

Do lesíka za milion

Nehody kamionů, které vyjedou ze silnice a zdemolují zahradu u rodinných domků nejsou neobvyklé. Tenhle klient ale „zaparkoval“ svůj kamion střechou dolů přímo do zahrady vysázené vzácnými dřevinami. Způsobil tak škodu skoro za milion korun.

Zlomený penis

Klient nahlásil neobvyklý úraz – zlomený penis. Došlo k němu při sexu a pravděpodobně ne manželském. Pojištěný si totiž nepřál, aby mu pojistné plnění přišlo na adresu domů. Zranění jej potrestalo dostatečně samo o sobě. Nařízena mu totiž byla dlouhodobá sexuální abstinence.

Rádio jako střelná zbraň

Z Německa pojišťovně přišel případ českého řidiče, který unikal na dálnici před policejním autem. Jeho spolucestující mezitím házeli po policistech rádia a navigace, které v Německu ukradli a nezastavilo je ani auto před nimi, které nabourali (tomu byla vyplacena náhrada). Pomohl až policejní zátaras.

Jedny brýle nestačí

Zřejmě movitá klientka se důkladně pojistila na dovolenou a nezapomněla ani na svá zavazadla. Většinou se takto shánějí lidé po odcizeném foťáku nebo oblečení, ale tahle dáma postrádala 20 kusů slunečních brýlí.

Natržená řiť

Klient pojišťovně nahlásil nezvyklý úraz – natržený řitní otvor a přidal k tomu historku o tom, jak se nehoda udála. Klient se sprchoval, najednou mu ujela noha a on upadl přímo na lahvičku spreje. Náklady na léčení byly klientovi plně uhrazeny, ať už si onen úraz způsobil jakkoli.