Na pláži je dokonce cedule, která před letadly varuje návštěvníky.
Autor: Wikipedia.org

Tato asi nejhlučnější pláž světa leží blízko Princess Juliana International Airport, nejzatíženějšího letiště u Karibského moře. Nájezdová plošina je tak krátká, že návštěvníci pláže mají pocit, že pokud trochu vyskočí, mohou se dotknout kol, když jim letadlo prolítá nad hlavou.

„Přijel jsem na Maho Beach a netušil, co mě čeká. Po krátké chvíli klidu při mém ani ne půldenním pobytu jsem se letadla nejprve lekl, ale už pak jsem se jen smál a snažil se udržet se na nohou,“ vzpomíná na svůj zážitek z pláže Maho jeden český turista a dodává: „Některé turisty to dokonce odválo až do moře!“

Pláž Maho leží na ostrově Svatý Martin v Nizozemských Antilách. Letadla létající jen deset až dvacet metrů nad pláží zde vytvářejí ideální podmínky pro surfařě. Do některých oblastí pláže je ale zakázán vstup, protože by vás vzniklá tlaková vlna mohla smést do moře a zabít. Poblíž Maho stojí spousta restaurací a barů, ze kterých je možné přistávající či odlétající letadla pozorovat. Ale pozor na ušní bubínky!

Fotogalerie
2 fotografie

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Představte si dokonalé prázdniny. Slunečné počasí, plážový volejbal, krásná bílá pláž. A nad hlavou vám s hukotem co chvíli letí letadlo. To je totiž to, co zažijete, když se rozhodnete strávit svou vysněnou dovolenou na pláži Maho v Karibiku.

 

Tato hlučná pláž leží blízko Princess Juliana International Airport, nejzatíženějšího letiště u Karibského moře. Nájezdová plošina je tak krátká, že návštěvníci pláže mají pocit, že pokud trochu vyskočí, mohou se dotknout kol, když jim letadlo prolítá nad hlavou.