Hostům je v kempu k dispozici pět bungalovů, pět chatek, třináct pokojů, čtyřiadvacet míst pro karavany a 170 míst pro stany. Mnoho lidí se sem vrací opakovaně i několik let po sobě.

„Jsem tady už pošesté, s dětmi počtvrté,“ prozradil Robert Šťastný z Mníšku pod Brdy, který do kempu dorazil s rodinou. „Je to tady čisté a útulné. I v době, kdy je v kempu hodně lidí, je tu klid. Můžeme to všem jenom doporučit,“ nešetří chválou Šťastný.

Najíte se i nakoupíte

V areálu kempu je restaurace. Má otevřeno od 10 do 22 hodin, od 8 do 10 hodin je v kempu v provozu kiosek s prodejem čerstvého pečiva a dalších potravin. Restaurace nabízí snídaně, obědy i večeře a hlavní jídlo vás tu i s pitím vyjde okolo 150 Kč. Obsluha je příjemná a prostředí čisté a útulné. Jen škoda, že nabídka jídel není o trochu širší. Obzvlášť pro menší děti není z jídelního lístku příliš co vybrat.

Fotogalerie
3 fotografie

Hygiena v pořádku

V rámci inspekce jsme důkladně zkontrolovali také hygienu ve sprchách a na toaletách. Jsou udržované a vzorně čisté. To samé platí o vybavení chatek a pokojů. To je sice skromnější, ale v poměru k ceně víc než dostatečné. Teplá voda je pro návštěvníky se stany a karavany za deset korun, pro obyvatele chatek a pokojů zdarma. Bungalovy mají své vlastní sociální zázemí.

Do řeky nebo do bazénu

Zatoužíte-li po koupání, je vám k dispozici řeka Otava, která protéká přímo kolem kempu. Přístup k ní je po kamenité pláži. Další možností je 300 metrů vzdálený bazén. Sportovně založení turisté ocení hřiště na nohejbal a dva stoly na ping-pong, děti se mohou vydovádět na slušně vybaveném dětském hřišti a trampolíně. O kvalitě kempu vypovídá i to, že bungalovy a část chatek jsou na příští sezonu už nyní zarezervovány. Většinou stálými hosty, kteří sem jezdí jak z Česka, tak i z Německa a Holandska.

Hodnocení Blesk.cz

Kemp Nové Městečko je ideálním místem pro rodiny s dětmi, stejně jako pro milovníky přírody a turistiky. Snad jediným nedostatkem, na který jsme narazili, je omezený výběr jídel v místní restauraci. Dáváme zasloužené čtyři hvězdičky.

Název kempu: Autokemp
Nové Městečko,
342 01 Dlouhá Ves
Cena za osobu: dospělý 50 Kč, dítě 20 Kč
Cena za psa: 50 Kč
Cena za stan: 50 Kč
Cena za os. auto: 50 Kč
Cena za motocykl: 20 Kč
Cena za přívěs, obytné auto:
100 Kč
Cena za jízdní kolo: 10 Kč
Cena za loď: 20 Kč
Teplá voda po celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ano
Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ano
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření: ano
Sportoviště: ano
Dětské hřiště: ano
Počet WC pro ženy: 10
Počet WC pro muže: 10
Počet sprch: 4 + 4
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: 1
Hodnocení:

****