Prázdninový inspektor Blesku se proto zaměřil na jeden ze zdejších kempů, aby zjistil, jaká je kvalita ubytování a úroveň dalších služeb.

Kemp Stebnice u Jesenice leží asi 500 metrů od přehrady Jesenice. Což je sice trochu nevýhoda, ale na druhou stranu tu alespoň od vody tolik netáhne. Na kemp Blesk upozornil čtenář, který tu byl nespokojen se službami a hygienou. Blesk se ale přesvědčil o opaku.

Ošuntělé, ale čisté

Rozhodně tu mají čisto. Oplechované boudy nevypadají esteticky, ale vevnitř je čisto a uklizeno. Jen koberce v chatkách bychom vyměnili za dlažbu nebo lino. Koberce se rychle ušpiní a těžko se udržují čisté. Vybavení chatek je starší, ale odpovídá ceně – od 230 do 250 korun. K tomu ještě musíte zaplatit poplatek za dospělého 40 korun, za dítě pak 30. To už se nám však zdá trochu moc!

Kuchyňka před rekonstrukcí

V kempu je čisto, ani na toaletách a ve sprchách jsme nenašli žádné nedostatky. Jen venkovní kuchyňská linka je dost provizorní. „To se ale brzy změní, chceme tu postavit zbrusu novou linku na vaření,“ slíbil majitel kempu Roman Paulus.

Kde je hřiště?

Kemp je určený pro celou rodinu. Mají tu sice menší bazén, ale chybí dětské hřiště a houpačky. „I hřiště bude,“ ujišťoval nás majitel. V kempu se dá i dobře pojíst. Kuchyňka je sice menší, ale najíte se i za 60 korun. Vaří tu prý až do noci. Což je dobré třeba pro ty, kteří se do kempu vrátí po celodenním výletu hladoví.

Podle nás kemp neurazí, ale na druhou stranu ani nenadchne. Rekreantům se tu ale líbí a není prý nic zásadního, na co by si stěžovali. Do Chebu to z kempu také není daleko. Ve městě najdete obchody, kulturní vyžití nebo třeba lékaře.

Hodnocení Blesk.cz

Oplechované obytné boudy nevypadají na první pohled dvakrát lákavě. V kempu je však čisto a provozovatelé se o něj dobře starají. Děti tu ale nemají pořádné hřiště ani pískoviště. Jedna houpačka opravdu nestačí. Kemp proto hodnotíme jako průměr a udělujeme tři hvězdy z pěti.

Název kempu: Kemp Stebnice u Jesenice
Adresa: Stebnice 700/1, 352 02, Cheb
Cena za osobu: dospělý 40 Kč, dítě (5–15 let) 30 Kč
Cena za psa:
40 Kč
Cena za stan: 40 Kč
Cena za přívěs, obytné auto:
100 Kč
Cena za os. auto: 50 Kč
Cena za chatku: 230 - 250 Kč
Teplá voda po celý den: ano
Elektrická přípojka: ano
Přípojka na kanalizaci: ano
Zajištěna ostraha areálu: ano
Prodej potravin a hygienických
potřeb v areálu:
ne
Stravování v areálu: ano
Krytý prostor pro vaření:
ano
Sportoviště:
hřiště
Dětské hřiště: ne
Počet WC pro ženy:
3
Počet WC pro muže: 2 + 2 pisoáry
Počet sprch:
2 + 2
Osvětlení v noci: ano
Hygiena: dvě hvězdy z pěti
Celkový dojem: tři hvězdy z pěti