„Samozřejmě vím, že chatky jsou ve špatném stavu, toalety potřebují rekonstrukci. Před čtyřmi lety jsem investoval šest milionů do restaurace a sociálního zázemí. Dotaci z EU na rekonstrukci zbytku kempu jsme nedostali, takže přestavujeme postupně,“ vysvětluje majitel kempu Vladimír Řehák.

U baru v koňském sedle

Už dlouho naše inspekce nenarazila na tak parádní restauraci. Hosté mohou sedět na zahrádce nebo uvnitř srubu. Kuchař pan Hruška má všude vzorný pořádek a jídla kolem 90 korun jsou skvělá. Také toalety jsou moderní a čisté, na obědy a večeře lidé se sjíždí lidé ze širokého okolí. Každý pátek tady navíc hraje živá hudba.

Mořská nemoc z chatek

Šok přijde, když člověk vstoupí do chatek. Jsou maličké, zařízení opotřebované, všechno vrže. To potvrzuje i paní Šindelářová z Liberce, která je tady s manželem a vnoučaty: „Moc se nám líbí příroda, velice dobře vaří, ale chatička je bída. Pod manželem se propadla palanda (pan Šindelář rozhodně není obézní – pozn. red.) a celé se to tady třese.“ A opravdu. Když poskočíte, chatka se kolébá jako na vodě.

Lepší čundr

I majitel připouští, že pobyt v kempu je takový lepší čundr. Toalety a umývárky nejsou špinavé, ale zub času se podepsal. Protože byly všechny chatky obsazené, inspektor Blesku přespal v nedalekém kempu Eden, kde sice nenabízejí kulinářské hody, ale na posteli v útulném pokoji za pouhých 170 korun se vyspal dobře.

Název kempu: RS Březka
Adresa: Březka 140,, Libuň u Jičína
Cena za osobu: 200 Kč/ osoba, do 6 let zdarma
Cena za psa/kočku: 30 Kč
Cena za stan: 50 Kč (vlastní nebo místní) + 60 Kč/ osoba
Cena za os. auto: 30 Kč
Cena za motocykl: zdarma
Teplá voda po celý den: ano, ve sprchách
Elektrická přípojka: ne, v chatkách ano
Přípojka na kanalizaci: ne
Zajištěna ostraha areálu: ano
Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ne, drogerie ano
Stravování v areálu: ano, restaurace (8 - 24 hodin)
Krytý prostor pro vaření: ne
Sportoviště: beachvolejbal, stolní tenis, bazén, půjčovna kol
Dětské hřiště: ne
Počet WC pro ženy: 6
Počet WC pro muže: 3 + 6 pisoárů
Počet sprch: 1 + 2
Osvětlení v noci: ano
Hodnocení:

** až ***


Hodnocení:

Pětihvězdičková restaurace a dvouhvězdičkové ubytování. Jestli se majiteli podaří opravit chatky a zmodernizovat sociální zařízení, bude to paráda. Zatím je to sotva průměr. Návštěvníci, kteří upřednostňují přírodu, dobré jídlo a jsou zvyklí na dovolenou ve stanu, budou ale určitě nadšeni.