To vše si ale můžete přečíst v brožurách a na internetu. Inspektorka Blesku se však ptala návštěvníků, jak jsou spokojeni.

Stížností moc nebylo. Snad jen to, že inspektorka byla u toho, když se návštěvnice ptala na kulturní program na srpen a v infocentru Luhanka ho ještě neměli k dispozici.

Do Luhačovic jezdí ročně asi 29 tisíc lidí, většina z nich si pobyty platí sama. Jak je to tedy s ubytováním? „Ti náročnější se mohou ubytovat v čtyřhvězdičkových hotelích, jiní v lázeňských penzionech,“ řekl Dalibor Chrastina ze společnosti Lázně Luhačovice. V Luhačovicích ale najdete skoro všude ubytování v soukromí už od 200 Kč na noc.

Máte volno?

Sezona je v plném proudu. Může si výletník, který přijede třeba na den, vyzkoušet procedury, nebo si rovnou objednat od druhého pobyt? „I když je dost plno, šance určitě je,“ tvrdí Eva Šerá z infocentra Luhanka. Na procedury dostanete letní slevu 15 %. Perličková koupel vyjde na 255 Kč, parafínové obklady na 140 Kč. Už od 660 Kč si můžete objednat balíček Lázně na zkoušku. Ten zahrnuje ubytování v penzionu s polopenzí na jednu noc a lázeňskou proceduru dle výběru. Kdyby chtěla inspekce bydlet ve známém Jurkovičově domě, musela by zaplatit 1780 Kč.

Dobré ceny na internetu

Stejně jako zahraniční dovolenou i luhačovický pobyt můžete pořídit na poslední chvíli (tzv. last minute) za výhodnou cenu. Například pobyt pro seniory na 7 dnů s polopenzí a ubytováním v hotelu Palace, byl včera na internetu za 7700 Kč, dvoudenní pobyt v penzionu Vepřek za dva tisíce korun.