Velkým překvapením je do poslední chvíle utajovaný koncept Vision D. Jde o auto s pěti dveřmi velké asi jako Octavia. Vzadu má sice menší kufr, ale podstatnější je na něm to, že vypadá úplně jinak než všechny současné škodovky. Jde o záměr! Místo obloučků jsou na autě pěkně ostré hrany, na zcela nové masce je nové skleněné logo a skleněná není jen střecha, ale rovnou i výsuvný spojler na zádi.

Černo-bílý interiér je ve skutečnosti jen čtyřmístný, na zadních sedadlech je díky velkému rozvoru dost prostoru i pro urostlého dospělého. Tato Škoda se nesnaží ohromit luxusem, ale spíš tím, že je jiná, než cokoliv na co jsme zvyklí.

Fotogalerie
15 fotografií

Ptáte se, kdy se něco podobného bude prodávat? Škoda tvrdí, že nikdy. Tento konkrétní exponát má jen naznačit, jakým směrem se nové škodovky brzy vydají. V roce 2012 se očekává podobné auto s větším kufrem, které bude velikostí i cenou někde mezi Fabií a Octavií.

U Škody se toho dneškem mění poměrně hodně. Automobilka má nové logo, nový design firemních dokumentů, ale i zbrusu nové firemní stránky. První auta s novým logem se na silnice dostanou v příštím roce, nový design dostane první prodejna už letos.

Další detaily nové škodovky najdete ZDE >>