Podle chystané novely zákona o pohonných hmotách bude mít ČOI povinnost nepoctivé pumpaře odhalit. Zatím jí to prý zakazuje zákon. Společnost Acta non verba ale inspekci předběhla a seznam hříšníků, kteří řidiče šidili, zveřejnila už teď.

Společnost získala dokumenty lstí

Lstí dosáhla svého. Nejprve se jeden člen společnost zeptal na seznam všech kontrol, které ČOI provedla v roce 2009. Po získání tohoto seznamu se ANV dotázala na seznam všech čerpacích stanic, které kontrole ČOI vyhověly. ČOI poskytla oba seznamy, které ANV porovnala a vytvořila seznam, který zveřejnila na webu.


Seznam nepoctivých pumpařů najdete ZDE >>


"Máme radost, že jsme tentokrát vyzráli nad úředním šimlem a mohli jsme dát seznam k dispozici veřejnosti. Ale kauza tím pro nás nekončí. Chceme, aby ČOI tyto informace poskytovala pravidelně a automaticky. Budeme se s ČOI soudit dál a věřím, že nakonec vyhrajeme," uvedl Razima.

Mluvčí ČOI Tomáš Vozáb nejprve odmítal, že by inspekce uvolnila seznam s konkrétními pumpami. Acta non verba ale na svých stránkách zveřejnila i dokument, v kterém je pod seznamem vyhovujících benzínek podepsaná ředitelka ČOI  Jana Příhodová.

:gallery:true:true:true:gallery:true:true:trueLíbil se vám tento článek? Hlasujte pro Blesk.cz v anketě Křišťálová lupa o nejlepší český web. Děkujeme.