Za každodenními kolonami stojí oprava světelné signalizace právě v Legerově ulici. Problém je v tom, že nikdo dopředu neví, kdy je potřeba uzavřít jeden ze čtyř jízdní pruhů. Po uzavření jednoho z pruhů se ale téměř okamžitě začnou tvořit dlouhé kolony. „Komunikace Legerova je uzavírána podle potřeby tak, jak pokračuje oprava,“ uvedl Roman Pazderník, zástupce mluvčího Technické správy komunikací (TSK). Semafory zde prý už byly nespolehlivé.

Silnice se uzavírá podle momentálního rozmaru
V Legerově ulici se opravuje stará světelná signalizace
Autor: Blesk - David Malík

Opravy zdejší světelné signalizace postupují podle toho, s jakým stavem se technici zrovna setkají. Na základě toho pak rozhodují o tom, jestli jízdní pruh uzavřou, nebo ne. „V určitých fázích opravy by plný provoz ohrožoval pracovníky,“ vysvětlil Pazderník.

A existuje nějaká šance, že se řidiči dozví o omezeném provozu dřív, než ho pocítí na vlastní kůži? „Není reálné informovat řidiče o opravě. Vyvěšování například billboardů by bylo matoucí a samozřejmě také dost nákladné,“ tvrdí Roman Pazderník. Opravy potrvají zhruba do dvacátého července. Do té doby můžete tedy uzavírat sázky, jestli až vyrazíte, bude Legerova průjezdná, nebo zůstanete desítky minut uvěznění v koloně.