SUVéčko to bude opravdu levné. Jeho cena bude začínat na 260.000 korunách u verze s pohonem všech čtyř kol na 300.000 korunách. Automobilka by chtěla prodat stovku Dusterů měsíčně.

Nejprodávanější čtyřkolka u nás je Škoda Yeti

Podle žebříčku nejprodávanějších osobních automobilů s pohonem 4x4 časopisu Auto magazín si nejvíce lidí v loňském roce pořídilo Škodu Yeti, bylo jich 1263. Následovala Škoda Octavia Combi (1258 lidí) a Volkswagen Tiguan (1037 zákazníků). První desítku uzavírá Ford Kuga (451) a Volkswagen Passat (423 lidí).

Dacia nedokáže uspokojit čekou poptávku

Podle Skřepka, vedoucího prodeje autorizovaného dealera Renaultu a Dacie, společnosti Auto Pokorný, zatím firma registruje 200 až 300 objednávek měsíčně. Velká poptávka automobilku zaskočila a dostane do Česka pouze 40 až 50 aut měsíčně.

"Zatím je to nepoměr, musíme chvíli vydržet, až ta euforie v západní Evropě pomine. Zatím se můžeme bavit o měsíční produkci, kdybychom se dostali na zhruba stovku aut měsíčně, tak by to bylo velmi dobré," řekl Skřepek. Za hlavní konkurenci nového Dusteru je možné podle Skřepka považovat právě loňskou novinku Škody s názvem Yeti, dále třeba Suzuki SX4, z dražších modelů pak Hyundai ix35 či Renault Koleos.

Duster láká do kategorie SUV nízkou cenou

"Zatím ale máme zkušenosti, že Duster láká i spoustu nových zákazníků do kategorie SUV, kteří dosud ani neuvažovali, že by do této kategorie šli, protože si mysleli, že na to cenově nedosáhnou," podotkl. Například základní cena Škody Yeti začíná na zhruba 360.000 korunách, cena prvního modelu s pohonem 4x4 je je ještě vyšší.

Fotogalerie
6 fotografií