V prostoru před hotelem Intercontinental se během čtvrtečního dopoledne sjelo 40 luxusních aut v celkové hodnotě kolem 100 milionů korun. Bylo opravdu na co koukat. Nechyběly značky jako Aston Martin, Lamborgini, Ferrari, Porche nebo Maserati, kolem kterých se samozřejmě pohybovalo mnoho krásných žen.

388722:gallery:true:true

Během dopoledního programu dj Lucaso a dj Uwa předali zástupcům dvou dětských domovů 200 tisíc korun, které se vybrali mezi závodníky. Charitativní část akce ale poznamenal konflikt pořadatelů s plzeňskými úředníky, kteří prý svému dětskému domovu zakázali částku převzít, a tak museli pořadatelé hledat jinde.

Jako doprovodný program vystoupila živá kapela a také mažoretky. Proběhlo i losování o ceny. Víc než mažoretky většinu diváků ale zajímala právě luxusní auta.

Z Prahy ve čtvrtek po poledni odstartoval milionářský závod Diamond Race
Autor: Jiří Černohorský

Policie nechtěla blíž specifikovat opatření, která kvůli závodu zavedla. Lze ale předpokládat, že budou závodníci pod dohledem policejních passatů, které hlídají české dálnice. Poblíž startu byla k vidění také civilní Octavie se zabudovaným radarem.

Podle ředitele závodu Milana Markoviče však radar nebude pro účastníky potřeba. "Nejde o žádnou zběsilou jízdu ale spíše o zábavu," řekl Markovič.

"Mám s sebou pár drobných, ale určitě to nebude na pokuty," řekl s úsměvem ve středu České televizi jeden z účastníků.

Z Prahy ve čtvrtek po poledni odstartoval milionářský závod Diamond Race
Autor: Jiří Černohorský

Trasu neoficiálního závodu, který má napodobit milionářský závod Gumball 3000, organizátoři tajili. Pravděpodobně, aby předešli problémům s policií, která začátek akce celou dobu sledovala.

Závodníci se po startu proplétali v ucpaných ulicích v centru Prahy. Šlo hlavně o show, protože za těchto podmínek závodit nebylo možné. Drahá auta projela Prahou na Zličín, odkud vyrazili po D5 směrem na Plzeň a později směrem na Rozvadov. Za hranicemi závodníky podle serveru iDnes.cz zastavila německá policie. Závod by měl trvat 4 dny.

Z Prahy ve čtvrtek po poledni odstartoval milionářský závod Diamand Race
Autor: Jiří Černohorský

První ročník závodu jeli závodníci do Budapešti. Během závodu podle organizátoru nejde o rychlost, ale především o zábavu. Závodníci se na start postavili v kostýmech. Cestou prý také stihnou několik divokých večírků.

Fotogalerie
13 fotografií